GIANFRANCO MAMONE
- Type
- Persona (Classe)
- Label
- GIANFRANCO MAMONE (literal)
- GIANFRANCO MAMONE (literal)
- Subject
- Analytical chemistry (Categoria DBpedia)
- Mass spectrometry (Categoria DBpedia)
- Omics (Categoria DBpedia)
- Proteins (Categoria DBpedia)
- Proteomics (Categoria DBpedia)
- Partecipa a commessa
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie, Tracciabilità e Sicurezza degli Alimenti" (AG.P05.004) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2006 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2006 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie, Tracciabilità e Sicurezza degli Alimenti" (AG.P05.004) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2007 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2007 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Conservazione e Qualità delle Produzioni Agroalimentari" (AG.P05.006) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2006 (Partecipazione a commessa)
- Persona in rapporto
- Employment relationship with CNR of DOTT. GIANFRANCO MAMONE (Rapporto con CNR)
- Autore CNR di
- The role of proteomics in the discovery of marker proteins of food adulteration (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Novel Mass Spectrometry-Based Applications of the 'Omic' Sciences in Food Technology and Biotechnology (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterisation and cytomodulatory properties of peptides from Mozzarella di Bufala Campana cheese whey. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification of N-linked glycoproteins in human milk by hydrophilic interaction liquid chromatography and mass spectrometry (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Relationship between the enzymatic composition of lamb rennet paste and proteolytic, lipolytic pattern and texture of PDO Fiore Sardo ovine cheese (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Mass spectrometry analysis of gliadins in celiac disease (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The frontiers of mass spectrometry-based techniques in food allergenomics. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- In vitro digestion of Bresaola proteins and release of potential bioactive peptides (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Tracking the fate of pasta (T. durum semolina) immunogenic proteins by in vitro simulated digestion. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A single chondroitin 6-sulfate oligosaccharide unit at Ser-2730 of human thyroglobulin enhances hormone formation and limits proteolytic accessibility at the carboxyl terminus Potential insights into thyroid homeostasis and autoimmunity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Towards a new gliadin reference material isolation and characterisation. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Transport across Caco-2 monolayers of peptides arising from in vitro digestion of bovine milk proteins (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Occurrence of qualitative and quantitative polymorphism at donkey beta-Lactoglobulin II locus (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic study of muscle sarcoplasmic proteins using AUT-PAGE/SDS-PAGE as two-dimensional gel electrophoresis. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Proteomic and immunological characterization of a new food allergen from hazelnut (Corylus avellana) (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Shotgun proteome analysis of beer and the immunogenic potential of beer polypeptides (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Sorghum, a Healthy and Gluten-free Food for Celiac Patients As Demonstrated by Genome, Biochemical, and Immunochemical Analyses (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Identification of N-glycoproteins in Human Milk by HILIC Enrichement and Tandem Mass Spectrometry (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Fractionation of complex lipid mixtures by hydroxyapatite chromatography for lipidomic purposes (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Combined mass spectrometric and immunological strategies for the detection of gliadins in wheat varieties from Europe (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Is asparagine deamidation in the porcine odorant-binding protein related to the odour molecules binding? (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural Analysis and Caco-2 Cell Permeability of the Celiac-Toxic A-Gliadin Peptide 31-55 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Glutamine-binding protein from Escherichia coli specifically binds a wheat gliadin peptide. 2. Resonance energy transfer studies suggest a new sensing approach for an easy detection of wheat gliadin (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Challenging the heterogeneity of casein by an IEF/MALDI-TOF \"virtual 2D-like\" approach (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Intestinal T-cell responses to gluten-derived peptides reveal a large repertoire and a hierarchy of gluten epitopes in adult HLA-DQ2-positive celiac patients (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Structural properties of the protein SV-IV (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Maize Prolamins Resistant to Peptic-tryptic Digestion Maintain Immune-recognition by IgA from Some Celiac Disease Patients (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Structural Characterization of Transglutaminase-Catalyzed Casein Cross-Linking (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- IMMUNOGENIC PROTEINS AND PEPTIDES IN BEER: A PROTEOMIC APPROACH (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Analysis of phenolic compounds in Annurca apple fruit using HPLC tandem mass spectrometry and Ultra Performance Liquid Chromatography (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Proteomic analysis in allergy and intolerance to wheat products. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The \"dark side\" of ?-lactoglobulin: Unedited structural features suggest unexpected functions. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification of wheat glutenin proteins by proteomic analysis (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Mass spectrometry as tool for probing gluten peptide modifications relevant to celiac disease. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Peptides surviving the simulated gastrointestinal digestion of milk proteins: biological and toxicological implications (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Intestinal T cell responses to gluten peptides are largely heterogeneous: implications for a peptide-based therapy in celiac disease. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Proteomic-based analytical approach for the characterization of glutenin subunits in durum wheat. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Hydroxyapatite affinity chromatography for the highly selective enrichment of mono- and multi-phosphorylated peptides in phosphoproteome analysis (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Analysis of food proteins and peptides by mass spectrometry-based techniques. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Quantitation of lysinoalanine in dairy products by liquid chromatography-mass spectrometry with selective ion monitoring (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Mass spectrometry as a tool for probing gluten peptide modifications relevant to celiac disease (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Studio dell?eterogeneità delle proteine del glutine in varietà tipiche regionali di grano tenero mediante metodiche separative avanzate accoppiate con la spettrometria di massa. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Identification of a peptide from a-gliadin resistant to digestive enzymes: implications for celiac disease (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- A proteomic approach to study protein variation in GM durum wheat in relation to technological properties of semolina. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural analysis of styrene oxide/haemoglobin adducts by mass spectrometry: identification of suitable biomarkers for human exposure evaluation (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic-based techniques for characterization of food allergens (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Beer proteomics (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- A novel approach for identification and measurement of hemoglobin adducts with 1,2,3,4-diepoxybutane by liquid chromatography/electrospray ionisation mass spectrometry and matrix-assisted laser desorption/ionisation tandem mass spectrometry. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Casein phosphoproteome: identification of phosphoproteins by combined mass spectrometry and two-dimensional gel electrophoresis (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Exposure of HL-60 human leukaemic cells to 4-hydroxynonenal promotes the formation of adduct(s) with alpha-enolase devoid of plasminogen binding activity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Application of capillary electrophoresis to determine the technological properties of wheat flours by a glutenin index. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Characterization of the pattern of alphas1- and beta-casein breakdown and release of a bioactive peptide by a cell envelope proteinase from Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis CRL 581 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Immunogenic peptides can be detected in whole gluten by transamidating highly susceptible glutamine residues: implication in the search for gluten--free cereals. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Glutamine-binding protein from Escherichia coli specifically binds a wheat gliadin peptide allowing the design of a new porous silicon-based optical biosensor. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of wheat gliadin proteins by combined two-dimensional gel electrophoresis and tandem mass spectrometry. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Differential effects of T. monococcum cultivars on transepithelial permeability of confluent Caco-2 cells. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Role of intestinal brush border peptidases in the simulated digestion of milk proteins (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Changes in the proteome of Salmonella enterica serovar Thompson as stress adaptation to sublethal concentrations of thymol. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Isolation and characterization of Avenin-like protein type-B from durum wheat. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Hydroxyapatite affinity chromatography for the highly selective enrichment of mono- and multi-phosphorylated peptides in phosphoproteome analysis (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Coautore
- MARIA STAIANO (Persona)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- ALESSANDRA DE MARTINO (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ALDO DI LUCCIA (Unità di personale esterno)
- MARIA GRAZIA CALABRESE (Unità di personale esterno)
- ANGELA MARI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- ALESSANDRA CAMARCA (Unità di personale esterno)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- ANTONIETTA PARRACINO (Persona)
- LUIGI DEL GIUDICE (Persona)
- PAOLA PONTIERI (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- OLGA FIERRO (Persona)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- GIUSEPPE MAZZARELLA (Persona)
- GIUSEPPE IACOMINO (Persona)
- PASQUALE FERRANTI (Persona)
- DANIELA GUARINO (Persona)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- DOMENICO PIGNONE (Persona)
- SALVATORE DE CARO (Persona)
- VIRGINIA CARBONE (Persona)
- CARMELA GIANFRANI (Unità di personale interno)
- SALVATORE METAFORA (Unità di personale esterno)
- SABATO D'AURIA (Unità di personale interno)
- VIVIANA SCOGNAMIGLIO (Persona)
- DOMENICA RITA MASSARDO (Persona)
- Mosè Rossi (Persona)
- SUSAN COSTANTINI (Unità di personale esterno)
- Nome
- GIANFRANCO (literal)
- Cognome
- MAMONE (literal)
- Afferisce a
- Institute of food sciences (ISA) (Istituto)
- Ha pubblicazioni con
- ALESSANDRA DE MARTINO (Persona)
- DANIELA GUARINO (Persona)
- ANNUNZIATA NAPPO (Persona)
- CARMELA GIANFRANI (Unità di personale interno)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ALDO DI LUCCIA (Unità di personale esterno)
- PASQUALE FERRANTI (Persona)
- ANGELA MARI (Persona)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- VIRGINIA CARBONE (Persona)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- SUSAN COSTANTINI (Unità di personale esterno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- OLGA FIERRO (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- Http://www.cnr.it/ontology/persone.owl#argomentoDiRicercaSimile
- MANUELA CUCCURULLO (Unità di personale esterno)
- BEATRICE DE GIULIO (Persona)
- PIETRO LUIGI MAURI (Unità di personale interno)
- MARIA PATAMIA (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- LIVIA MALORNI (Unità di personale esterno)
- MARIA FIORELLA MAZZEO (Unità di personale esterno)
- GIORGIO RASPI (Unità di personale esterno)
- ELENA URSO (Unità di personale interno)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- LORENZO NAPOLITANO (Unità di personale interno)
- DONATA AGATA ROMEO (Unità di personale interno)
- VERONICA MARIA TERESA LATTANZIO (Persona)
- MASSIMO CORRADO SCORNAIENCHI (Persona)
- MASSIMO ONOR (Persona)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- MASSIMO CASTAGNOLA (Persona)
- MARIA LE PERA (Persona)
- CONG TIAN (Unità di personale esterno)
- VERONICA LATTANZIO (Unità di personale esterno)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- PASQUALE FERRANTI (Persona)
- ANGELA MARI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- FABRIZIO BASILICO (Persona)
- ELENA URSO (Persona)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- ANTONIO QUALTIERI (Persona)
Incoming links:
- Autore CNR
- Combined mass spectrometric and immunological strategies for the detection of gliadins in wheat varieties from Europe (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Identification of N-glycoproteins in Human Milk by HILIC Enrichement and Tandem Mass Spectrometry (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Casein phosphoproteome: identification of phosphoproteins by combined mass spectrometry and two-dimensional gel electrophoresis (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A novel approach for identification and measurement of hemoglobin adducts with 1,2,3,4-diepoxybutane by liquid chromatography/electrospray ionisation mass spectrometry and matrix-assisted laser desorption/ionisation tandem mass spectrometry. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural analysis of styrene oxide/haemoglobin adducts by mass spectrometry: identification of suitable biomarkers for human exposure evaluation (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A proteomic approach to study protein variation in GM durum wheat in relation to technological properties of semolina. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification of a peptide from a-gliadin resistant to digestive enzymes: implications for celiac disease (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Quantitation of lysinoalanine in dairy products by liquid chromatography-mass spectrometry with selective ion monitoring (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Analysis of food proteins and peptides by mass spectrometry-based techniques. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Proteomic-based analytical approach for the characterization of glutenin subunits in durum wheat. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Hydroxyapatite affinity chromatography for the highly selective enrichment of mono- and multi-phosphorylated peptides in phosphoproteome analysis (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Intestinal T cell responses to gluten peptides are largely heterogeneous: implications for a peptide-based therapy in celiac disease. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Peptides surviving the simulated gastrointestinal digestion of milk proteins: biological and toxicological implications (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Proteomic study of muscle sarcoplasmic proteins using AUT-PAGE/SDS-PAGE as two-dimensional gel electrophoresis. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Towards a new gliadin reference material isolation and characterisation. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- A single chondroitin 6-sulfate oligosaccharide unit at Ser-2730 of human thyroglobulin enhances hormone formation and limits proteolytic accessibility at the carboxyl terminus Potential insights into thyroid homeostasis and autoimmunity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Mass spectrometry analysis of gliadins in celiac disease (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Relationship between the enzymatic composition of lamb rennet paste and proteolytic, lipolytic pattern and texture of PDO Fiore Sardo ovine cheese (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification of N-linked glycoproteins in human milk by hydrophilic interaction liquid chromatography and mass spectrometry (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Characterisation and cytomodulatory properties of peptides from Mozzarella di Bufala Campana cheese whey. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Hydroxyapatite affinity chromatography for the highly selective enrichment of mono- and multi-phosphorylated peptides in phosphoproteome analysis (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Changes in the proteome of Salmonella enterica serovar Thompson as stress adaptation to sublethal concentrations of thymol. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Isolation and characterization of Avenin-like protein type-B from durum wheat. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of wheat gliadin proteins by combined two-dimensional gel electrophoresis and tandem mass spectrometry. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Glutamine-binding protein from Escherichia coli specifically binds a wheat gliadin peptide allowing the design of a new porous silicon-based optical biosensor. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of the pattern of alphas1- and beta-casein breakdown and release of a bioactive peptide by a cell envelope proteinase from Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis CRL 581 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Application of capillary electrophoresis to determine the technological properties of wheat flours by a glutenin index. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Exposure of HL-60 human leukaemic cells to 4-hydroxynonenal promotes the formation of adduct(s) with alpha-enolase devoid of plasminogen binding activity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Studio dell?eterogeneità delle proteine del glutine in varietà tipiche regionali di grano tenero mediante metodiche separative avanzate accoppiate con la spettrometria di massa. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Identification of wheat glutenin proteins by proteomic analysis (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Mass spectrometry as a tool for probing gluten peptide modifications relevant to celiac disease (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Analysis of phenolic compounds in Annurca apple fruit using HPLC tandem mass spectrometry and Ultra Performance Liquid Chromatography (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- IMMUNOGENIC PROTEINS AND PEPTIDES IN BEER: A PROTEOMIC APPROACH (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Intestinal T-cell responses to gluten-derived peptides reveal a large repertoire and a hierarchy of gluten epitopes in adult HLA-DQ2-positive celiac patients (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Mass spectrometry as tool for probing gluten peptide modifications relevant to celiac disease. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Glutamine-binding protein from Escherichia coli specifically binds a wheat gliadin peptide. 2. Resonance energy transfer studies suggest a new sensing approach for an easy detection of wheat gliadin (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Transport across Caco-2 monolayers of peptides arising from in vitro digestion of bovine milk proteins (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- The frontiers of mass spectrometry-based techniques in food allergenomics. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Novel Mass Spectrometry-Based Applications of the 'Omic' Sciences in Food Technology and Biotechnology (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Is asparagine deamidation in the porcine odorant-binding protein related to the odour molecules binding? (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural Analysis and Caco-2 Cell Permeability of the Celiac-Toxic A-Gliadin Peptide 31-55 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Shotgun proteome analysis of beer and the immunogenic potential of beer polypeptides (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Occurrence of qualitative and quantitative polymorphism at donkey beta-Lactoglobulin II locus (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural properties of the protein SV-IV (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The \"dark side\" of ?-lactoglobulin: Unedited structural features suggest unexpected functions. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic analysis in allergy and intolerance to wheat products. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural Characterization of Transglutaminase-Catalyzed Casein Cross-Linking (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Maize Prolamins Resistant to Peptic-tryptic Digestion Maintain Immune-recognition by IgA from Some Celiac Disease Patients (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Challenging the heterogeneity of casein by an IEF/MALDI-TOF \"virtual 2D-like\" approach (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The role of proteomics in the discovery of marker proteins of food adulteration (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Beer proteomics (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic-based techniques for characterization of food allergens (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Sorghum, a Healthy and Gluten-free Food for Celiac Patients As Demonstrated by Genome, Biochemical, and Immunochemical Analyses (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Immunogenic peptides can be detected in whole gluten by transamidating highly susceptible glutamine residues: implication in the search for gluten--free cereals. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Differential effects of T. monococcum cultivars on transepithelial permeability of confluent Caco-2 cells. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Fractionation of complex lipid mixtures by hydroxyapatite chromatography for lipidomic purposes (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Proteomic and immunological characterization of a new food allergen from hazelnut (Corylus avellana) (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Tracking the fate of pasta (T. durum semolina) immunogenic proteins by in vitro simulated digestion. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- In vitro digestion of Bresaola proteins and release of potential bioactive peptides (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Role of intestinal brush border peptidases in the simulated digestion of milk proteins (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Ha afferente
- Institute of food sciences (ISA) (Istituto)
- Http://www.cnr.it/ontology/persone.owl#argomentoDiRicercaSimile
- ANTONIO QUALTIERI (Persona)
- DONATA AGATA ROMEO (Unità di personale interno)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- LORENZO NAPOLITANO (Unità di personale interno)
- MASSIMO ONOR (Persona)
- PIETRO LUIGI MAURI (Unità di personale interno)
- FABRIZIO BASILICO (Persona)
- BEATRICE DE GIULIO (Persona)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- MARIA PATAMIA (Persona)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- MARIA FIORELLA MAZZEO (Unità di personale esterno)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- LIVIA MALORNI (Unità di personale esterno)
- CONG TIAN (Unità di personale esterno)
- GIORGIO RASPI (Unità di personale esterno)
- MARIA LE PERA (Persona)
- VERONICA MARIA TERESA LATTANZIO (Persona)
- VERONICA LATTANZIO (Unità di personale esterno)
- ANGELA MARI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- PASQUALE FERRANTI (Persona)
- MANUELA CUCCURULLO (Unità di personale esterno)
- ELENA URSO (Persona)
- MASSIMO CASTAGNOLA (Persona)
- ELENA URSO (Unità di personale interno)
- MASSIMO CORRADO SCORNAIENCHI (Persona)
- Coautore
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- OLGA FIERRO (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- VIRGINIA CARBONE (Persona)
- SALVATORE DE CARO (Persona)
- SABATO D'AURIA (Unità di personale interno)
- Mosè Rossi (Persona)
- GIUSEPPE MAZZARELLA (Persona)
- CARMELA GIANFRANI (Unità di personale interno)
- DOMENICO PIGNONE (Persona)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- GIUSEPPE IACOMINO (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ALDO DI LUCCIA (Unità di personale esterno)
- MARIA GRAZIA CALABRESE (Unità di personale esterno)
- VIVIANA SCOGNAMIGLIO (Persona)
- ALESSANDRA CAMARCA (Unità di personale esterno)
- DOMENICA RITA MASSARDO (Persona)
- SALVATORE METAFORA (Unità di personale esterno)
- MARIA STAIANO (Persona)
- ANGELA MARI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- PASQUALE FERRANTI (Persona)
- ANTONIETTA PARRACINO (Persona)
- PAOLA PONTIERI (Persona)
- ALESSANDRA DE MARTINO (Persona)
- SUSAN COSTANTINI (Unità di personale esterno)
- LUIGI DEL GIUDICE (Persona)
- DANIELA GUARINO (Persona)
- Ha pubblicazioni con
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- OLGA FIERRO (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- VIRGINIA CARBONE (Persona)
- CARMELA GIANFRANI (Unità di personale interno)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ALDO DI LUCCIA (Unità di personale esterno)
- ANNUNZIATA NAPPO (Persona)
- ANGELA MARI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- PASQUALE FERRANTI (Persona)
- ALESSANDRA DE MARTINO (Persona)
- SUSAN COSTANTINI (Unità di personale esterno)
- DANIELA GUARINO (Persona)
- Partecipazione di
- Partecipazione a Commessa "Conservazione e Qualità delle Produzioni Agroalimentari" (AG.P05.006) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2006 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2007 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie, Tracciabilità e Sicurezza degli Alimenti" (AG.P05.004) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2007 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie, Tracciabilità e Sicurezza degli Alimenti" (AG.P05.004) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2006 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di DOTT. GIANFRANCO MAMONE nell'anno 2006 (Partecipazione a commessa)
- Rapporto con persona
- Employment relationship with CNR of DOTT. GIANFRANCO MAMONE (Rapporto con CNR)
- Http://www.w3.org/2004/02/skos/core#isSubjectOf
- Omics (Categoria DBpedia)
- Proteomics (Categoria DBpedia)
- Proteins (Categoria DBpedia)
- Analytical chemistry (Categoria DBpedia)
- Mass spectrometry (Categoria DBpedia)