http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/unitaDiPersonaleInterno/MATRICOLA6939
MARIA STELLA CAPPELLO
- Type
- Label
- MARIA STELLA CAPPELLO (literal)
- MARIA STELLA CAPPELLO (literal)
- Subject
- Partecipa a commessa
- Persona in rapporto
- Autore CNR di
- Characterization of the protein subset from a winemaking bacteria, Oenococcus oeni, by maldi mass spectrometry (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Molecular and technological characterization of indigenous strains of Oenococcus oeni to improve quality and safety of typical Apulia wines (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Italian Cheese Types and Innovations of Traditional cheeses. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Innovative technologies in bioactive compound and food analysis: DNA arrays, confocal microscopy and biochemical assays (Rapporti progetti di ricerca) (Prodotto della ricerca)
- Starter autoctoni di batteri malolattici per il miglioramento qualitativo dei vini del Salento. \"Coinoculo lieviti-batteri valida alternativa\" (Prodotti multimediali) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1723)
- Selection of Saccharomyces cerevisiae with peculiar oenological properties from naturally fermented Negroamaro must (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Innovative biotechnological approaches to improve the quality and safety of wines from Puglia: selection of indigenous Oenococcus oeni strains as industrial starter. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Molecular characterization and oenological properties of indigenous Oenococcus oeni strains from \"Negroamaro\" must and wine (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Italy-South Australia cooperation on molecular and technological characterization of indigenous strains of Oenococcus oeni to improving quality of wine. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Diversity in a single Oenoccus oeni population during spontaneous malolactic fermentation of a typical grape of Salento region (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from must of grape grown in experimental vineyard (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- DNA arrays applied to microorganisms detection (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- The role of autochthonous microorganisms in the production of table olives (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Subcellular localization and functional expression of the glycerol uptake protein 1 (GUP1) of Saccharomyces cerevisiae tagged with the green fluorescent protein. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterisation of lab in typical Salento Pecorino cheese (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Caratterizzazione molecolare mediante analisi AFLP e valutazione delle proprietà fermentative di ceppi indigeni di Oenococcus oeni isolati da vino Primitivo. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Identification and Characterisation of the IgE-binding proteins 2S albumin and conglutin gamma in almond seed (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Population dynamics of yeasts in \"Primitivo\" must derived from natural fermentations (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Studio e caratterizzazione chimica, reologica, microbiologica di differenti concentrati di siero proteine per la messa a punto di un nuovo alimento a base di siero proteine (Att. 1.1.4. e 2.1.4.1) (Rapporti progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1714)
- Genotyping by Amplified Fragment Length Polymorphism and malate metabolism performances of indigenous Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and technological characterization of indigenous Oenococcus oeni strains in Negro amaro, typical Salento wine (Apulia, Italy), produced in two different areas. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Innovative biotechnological approaches to improve the quality and safety of wines from Puglia: selection of indigenous Oenococcus oeni strains as industrial starter (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Amplified fragment length polymorphism: a novel tool to investigate the biodiversity of Oenococcus oeni in wine. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Italy-South Australia cooperation on molecular and technological characterization of indigenous strains of Oenococcus oeni to improving quality of wine (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- POPULATION DYNAMICS OF YEASTS IN \"NEGROAMARO\" MUST DERIVED FROM ORGANIC AND NON-ORGANIC CULTIVATION (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Innovative technologies in bioactive compound and food analysis: DNA arrays, confocal microscopy and biochemical assays (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genotyping by AFLP and malate metabolism of Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Mass Spectrometry-based proteomic approach in Oenococcus oeni (O. oeni) enological starter (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- INNOWINE: Innovative biotechnological approaches to improve quality and safety of typical Apulian wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Study of physico-chemical and microbiological properties of spontaneous fermentation of Cellina di Nardò and Leccino table olives (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of a putative natural hybrid containing genetic material from two species. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Analysis and identification of Lactobacillus strains using species-specific fluorescent probes in an array format. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Innovative technologies in bioactive compound and food analysis: DNA arrays, confocal microscopy and biochemical assays. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Study of the natural fermentation process for two Italian table olive cultivars and optimization of a protocol for selecting autochthonous microbial starters (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Bio-molecular characterisation of indigenous Oenococcus oeni strains from Negroamaro wine (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Bioactive Peptides with Health Benefit and their Differential Content in Whey of Different Origin. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Genotyping by Amplified Fragment Length Polymorphism and malate metabolism performances of indigenous Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Starter autoctoni di batteri malolattici per il miglioramento qualitativo dei vini del Salento. Coinoculo lieviti-batteri valida alternativa (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- The inhibitory effects of wine phenolics on lysozyme activity against lactic acid bacteria. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and physiological characteristics of a grape yeast strain containing atypical genetic material (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and biochemical diversity of Oenococcus oeni strains isolated during spontaneous malolactic fermentation of Malvasia nera wine (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Selezione di ceppi di Saccharomyces cerevisiae isolati da varietà tipiche di uva (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Screening for extracellular hydrolitic enzymes in non-saccharomyces and saccharomyces grape yeast (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Coautore
- Nome
- Cognome
- Afferisce a
- Ha pubblicazioni con
- Http://www.cnr.it/ontology/persone.owl#argomentoDiRicercaSimile
Incoming links:
- Autore CNR
- Selezione di ceppi di Saccharomyces cerevisiae isolati da varietà tipiche di uva (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Starter autoctoni di batteri malolattici per il miglioramento qualitativo dei vini del Salento. Coinoculo lieviti-batteri valida alternativa (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Italy-South Australia cooperation on molecular and technological characterization of indigenous strains of Oenococcus oeni to improving quality of wine (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Innovative biotechnological approaches to improve the quality and safety of wines from Puglia: selection of indigenous Oenococcus oeni strains as industrial starter (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genotyping by AFLP and malate metabolism of Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genotyping by Amplified Fragment Length Polymorphism and malate metabolism performances of indigenous Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Identification and Characterisation of the IgE-binding proteins 2S albumin and conglutin gamma in almond seed (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from must of grape grown in experimental vineyard (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Subcellular localization and functional expression of the glycerol uptake protein 1 (GUP1) of Saccharomyces cerevisiae tagged with the green fluorescent protein. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and physiological characteristics of a grape yeast strain containing atypical genetic material (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and biochemical diversity of Oenococcus oeni strains isolated during spontaneous malolactic fermentation of Malvasia nera wine (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The inhibitory effects of wine phenolics on lysozyme activity against lactic acid bacteria. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Caratterizzazione molecolare mediante analisi AFLP e valutazione delle proprietà fermentative di ceppi indigeni di Oenococcus oeni isolati da vino Primitivo. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Diversity in a single Oenoccus oeni population during spontaneous malolactic fermentation of a typical grape of Salento region (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Innovative biotechnological approaches to improve the quality and safety of wines from Puglia: selection of indigenous Oenococcus oeni strains as industrial starter. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Italy-South Australia cooperation on molecular and technological characterization of indigenous strains of Oenococcus oeni to improving quality of wine. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Analysis and identification of Lactobacillus strains using species-specific fluorescent probes in an array format. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Characterization of a putative natural hybrid containing genetic material from two species. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Innovative technologies in bioactive compound and food analysis: DNA arrays, confocal microscopy and biochemical assays (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Amplified fragment length polymorphism: a novel tool to investigate the biodiversity of Oenococcus oeni in wine. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Innovative technologies in bioactive compound and food analysis: DNA arrays, confocal microscopy and biochemical assays. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- INNOWINE: Innovative biotechnological approaches to improve quality and safety of typical Apulian wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Italian Cheese Types and Innovations of Traditional cheeses. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Innovative technologies in bioactive compound and food analysis: DNA arrays, confocal microscopy and biochemical assays (Rapporti progetti di ricerca) (Prodotto della ricerca)
- Starter autoctoni di batteri malolattici per il miglioramento qualitativo dei vini del Salento. \"Coinoculo lieviti-batteri valida alternativa\" (Prodotti multimediali) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1723)
- Bioactive Peptides with Health Benefit and their Differential Content in Whey of Different Origin. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- DNA arrays applied to microorganisms detection (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- POPULATION DYNAMICS OF YEASTS IN \"NEGROAMARO\" MUST DERIVED FROM ORGANIC AND NON-ORGANIC CULTIVATION (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genotyping by Amplified Fragment Length Polymorphism and malate metabolism performances of indigenous Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Molecular characterization and oenological properties of indigenous Oenococcus oeni strains from \"Negroamaro\" must and wine (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Studio e caratterizzazione chimica, reologica, microbiologica di differenti concentrati di siero proteine per la messa a punto di un nuovo alimento a base di siero proteine (Att. 1.1.4. e 2.1.4.1) (Rapporti progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1714)
- Molecular and technological characterization of indigenous strains of Oenococcus oeni to improve quality and safety of typical Apulia wines (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Characterization of the protein subset from a winemaking bacteria, Oenococcus oeni, by maldi mass spectrometry (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Molecular and technological characterization of indigenous Oenococcus oeni strains in Negro amaro, typical Salento wine (Apulia, Italy), produced in two different areas. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Study of the natural fermentation process for two Italian table olive cultivars and optimization of a protocol for selecting autochthonous microbial starters (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Bio-molecular characterisation of indigenous Oenococcus oeni strains from Negroamaro wine (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Study of physico-chemical and microbiological properties of spontaneous fermentation of Cellina di Nardò and Leccino table olives (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Mass Spectrometry-based proteomic approach in Oenococcus oeni (O. oeni) enological starter (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Population dynamics of yeasts in \"Primitivo\" must derived from natural fermentations (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- The role of autochthonous microorganisms in the production of table olives (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Characterisation of lab in typical Salento Pecorino cheese (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Selection of Saccharomyces cerevisiae with peculiar oenological properties from naturally fermented Negroamaro must (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Screening for extracellular hydrolitic enzymes in non-saccharomyces and saccharomyces grape yeast (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Http://www.cnr.it/ontology/persone.owl#argomentoDiRicercaSimile
- Coautore
- Ha pubblicazioni con
- Ha afferente
- Partecipazione di
- Rapporto con persona
- Http://www.w3.org/2004/02/skos/core#isSubjectOf