http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/unitaDiPersonaleInterno/MATRICOLA10748
LAURA SIRACUSA
- Type
- Label
- LAURA SIRACUSA (literal)
- LAURA SIRACUSA (literal)
- Http://www.w3.org/2002/07/owl#sameAs
- Partecipa a commessa
- Persona in rapporto
- Autore CNR di
- Plant polyphenol profiles as a tool for traceability and valuable support to biodiversity. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Valorisation of typical products through characterising and promoting actions: Morpho-biometric traits, sensory analysis and flavonol content in Cipolla di Giarratana (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Analysis of flowering, stigmas yield and qualitative traits of saffron (Crocus sativus L.) as affected by environmental conditions (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Saffron (Crocus sativus L.) apocarotenoids: a review of their biomolecular features and biological activity perspectives. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Profilo polifenolico in ecotipi di pomodoro da serbo di origine siciliana (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- INFLUENCE OF CROM PROVENENCE AND ENVIRONMENTAL CONDITION ON STIGMAS YIELD AND APOCAROTENOID PROFILES IN SAFFRON (CROCUS SATIVUS L.) (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- RE-EVALUATION OF SAFFRON FLORAL WASTES: ANALYSIS OF SAFFRON FLOWERS DEFATTED HYDR-ALCOHOLIC EXTRACTS (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Polyphenols as chemotaxonomic markers in Italian \"long storage\" tomato genotypes. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Compositional analysis and in vivo anti-diabetic activity of wild Algerian Marrubium vulgare L. infusion. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- TOWARDS BIOMOLECULAR AIDED AGRICULTURE: METABOLIC FINGERPRINT OF WILD AND CULTIVATED SICILIAN MEDICAL PLANTS BELONGING TO THE FOLK TRADITION (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- CONSTITUENTS OF THE POLAR EXTRACTS FROM ALGERIAN PITURANTHOS SCOPARIUS (COSS. & DUR.) BENTH. & HOOK (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- SAFFRON: AN ALTERNATIVE CROP FOR SUSTAINABLE AGRICULTURAL SYSTEMS. A REVIEW (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Effect of corms storage conditions on quantitative and qualitative traits of saffron: an agro-chemical study. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Antioxidant and antinflammatory activities of extracts from two agricultural by-products: Glycyrrhiza glabra leaves and Citrus bergamia peels (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Lo zafferano siciliano, una risorsa mediterranea. Ultime scoperte in campo agronomico, analitico e genetico. (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Re-evaluation of Saffron floral wastes: analysis of Saffron flowers defatted hydro-alcoholic extracts. (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- An alternative crop for sustainable agricultural systems (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Towards a biomolecular aided agriculture: metabolic fingerprint of wild and cultivated Sicilian medicinal plants belonging to the folk tradition (based on polyphenol constituents). (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Polyphenol profile as traceability tool in the characterization of \"long storage\" tomato genotypes (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- LA CIPOLLA DI GIARRATANA: Valorizzazione dei Prodotti Tipici Attraverso Azioni di Caratterizzazione, Innovazione e Promozione (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Flavonol content and biometrical traits as a tool for the characterization of \"Cipolla di Giarratana\", a traditional Sicilian onion landrace (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Profilo metabolico di zafferano coltivato in Sicilia. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Fitocomplessi da foglie di liquirizia (Glycyrrhiza glabra L.) ad attività anti-infiammatoria come ingredienti per preparati alimentari ad alto valore aggiunto (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Re-evaluation of traditional Mediterranean foods. The local landraces of 'Cipolla di Giarratana' (Allium cepa L.) and long-storage tomato(Lycopersicon esculentum L.): quality traits and polyphenol content (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Screening of traditional Algerian plants: biomolecular profiles and biological effectiveness of their extracts (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Analisi dei metaboliti secondari come possibile strumento per la caratterizzazione di produzioni agroalimentari tipiche (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- LA IV GAMMA PER IL MIGLIORAMENTO DEL VALORE DI UTILIZZO DI UN PRODOTTO TIPICO: CIPOLLA DI GIARRATANA ASPETTI MICROBIOLOGICI E SENSORIALI (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Flavonol content and agronomical traits as a tool for the characterization of \"Cipolla di Giarratana\", a traditional onion landrace cultivated in Sicily (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Valorization of typical products through characterizing and promoting actions: morpho-biometric traits, sensory analysis and flavonol content in \"Cipolla di Giarratana\" (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Towards a new generation of food additives based on covalent bond principle (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Valorizzazione dei prodotti tipici attraverso azioni di caratterizzazione e promozione aspetti morfo-biometrici e contenuto in polifenoli nella Cipolla di Giarratana. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- The anticarcinogenic potential of essential oil and aqueous infusion from caper (Capparis spinosa L.). (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- EFFECT OF CORMS STORAGE CONDITIONS ON QUALITATIVE AND QUANTITATIVE TRAITS OF SAFFRON: AN AGRO-CHEMICAL STUDY (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Phenolic compostion and antioxidant activity of aqueous infusions from Capparis spinosa L. and Crithmum maritimum L. before and after submission to in vitro digestion model (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Flavonol content of \"Cipolla di Giarratana\", a traditional onion landrace cultivated in Sicily (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Biomolecular Characterization of Wild Sicilian Oregano: Phytochemical Screening of Essential Oils and Extracts, and Evaluation of Their Antioxidant Activities (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Phytochemical Study and Antioxidant Activities of Leaves Extracts from Rhamnus alaternus L. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Selective COX-2 Inhibitory Properties of Dihydrostilbenes from Liquorice Leaves-In Vitro Assays and Structure/Activity Relationship Study. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Re-evaluation of saffron floral wastes: analysis of saffron flowers defatted hydro-alcoholic extracts (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The use of biometrical traits and molecular markers in the characterization of a traditional onion landrace (Cipolla di Giarratana) (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Cytotoxic effects induced in vitro by organic extracts from urban air particulate matter in human leukocytes (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Anti-inflammatory properties of di-hydrostilbenes from liquorice leaves - in vitro assays and docking studies on selective COX-2/COX-1 inhibition (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Agronomic, chemical and genetic variability of saffron of different origin by LC UV-VIS-DAD and AFLP analyses. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- PRESENCE OF HETEROCYCLIC AROMATIC AMINES (HAS) IN SMOKED PROVOLA CHEESE FROM CALABRIA (ITALY) (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Phytocomplexes from liquorice (Glycyrrhiza glabra L.) leaves: chemical characterization and evaluation of their antioxidant, anti-genotoxic and anti-inflammatory activity (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- PAHs concentration in heat-treated milk samples (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Coautore
- Nome
- Cognome
- Afferisce a
Incoming links:
- Coautore
- Partecipazione di
- Ha afferente
- Rapporto con persona
- Autore CNR
- INFLUENCE OF CROM PROVENENCE AND ENVIRONMENTAL CONDITION ON STIGMAS YIELD AND APOCAROTENOID PROFILES IN SAFFRON (CROCUS SATIVUS L.) (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- RE-EVALUATION OF SAFFRON FLORAL WASTES: ANALYSIS OF SAFFRON FLOWERS DEFATTED HYDR-ALCOHOLIC EXTRACTS (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Phytocomplexes from liquorice (Glycyrrhiza glabra L.) leaves: chemical characterization and evaluation of their antioxidant, anti-genotoxic and anti-inflammatory activity (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- PAHs concentration in heat-treated milk samples (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- CONSTITUENTS OF THE POLAR EXTRACTS FROM ALGERIAN PITURANTHOS SCOPARIUS (COSS. & DUR.) BENTH. & HOOK (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- TOWARDS BIOMOLECULAR AIDED AGRICULTURE: METABOLIC FINGERPRINT OF WILD AND CULTIVATED SICILIAN MEDICAL PLANTS BELONGING TO THE FOLK TRADITION (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- PRESENCE OF HETEROCYCLIC AROMATIC AMINES (HAS) IN SMOKED PROVOLA CHEESE FROM CALABRIA (ITALY) (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Fitocomplessi da foglie di liquirizia (Glycyrrhiza glabra L.) ad attività anti-infiammatoria come ingredienti per preparati alimentari ad alto valore aggiunto (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Profilo metabolico di zafferano coltivato in Sicilia. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Screening of traditional Algerian plants: biomolecular profiles and biological effectiveness of their extracts (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Lo zafferano siciliano, una risorsa mediterranea. Ultime scoperte in campo agronomico, analitico e genetico. (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Antioxidant and antinflammatory activities of extracts from two agricultural by-products: Glycyrrhiza glabra leaves and Citrus bergamia peels (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Towards a biomolecular aided agriculture: metabolic fingerprint of wild and cultivated Sicilian medicinal plants belonging to the folk tradition (based on polyphenol constituents). (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Re-evaluation of Saffron floral wastes: analysis of Saffron flowers defatted hydro-alcoholic extracts. (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Effect of corms storage conditions on quantitative and qualitative traits of saffron: an agro-chemical study. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Saffron (Crocus sativus L.) apocarotenoids: a review of their biomolecular features and biological activity perspectives. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- SAFFRON: AN ALTERNATIVE CROP FOR SUSTAINABLE AGRICULTURAL SYSTEMS. A REVIEW (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- An alternative crop for sustainable agricultural systems (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- EFFECT OF CORMS STORAGE CONDITIONS ON QUALITATIVE AND QUANTITATIVE TRAITS OF SAFFRON: AN AGRO-CHEMICAL STUDY (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Re-evaluation of saffron floral wastes: analysis of saffron flowers defatted hydro-alcoholic extracts (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Polyphenols as chemotaxonomic markers in Italian \"long storage\" tomato genotypes. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Compositional analysis and in vivo anti-diabetic activity of wild Algerian Marrubium vulgare L. infusion. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- LA CIPOLLA DI GIARRATANA: Valorizzazione dei Prodotti Tipici Attraverso Azioni di Caratterizzazione, Innovazione e Promozione (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Flavonol content and biometrical traits as a tool for the characterization of \"Cipolla di Giarratana\", a traditional Sicilian onion landrace (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Analysis of flowering, stigmas yield and qualitative traits of saffron (Crocus sativus L.) as affected by environmental conditions (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- The anticarcinogenic potential of essential oil and aqueous infusion from caper (Capparis spinosa L.). (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Valorizzazione dei prodotti tipici attraverso azioni di caratterizzazione e promozione aspetti morfo-biometrici e contenuto in polifenoli nella Cipolla di Giarratana. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- LA IV GAMMA PER IL MIGLIORAMENTO DEL VALORE DI UTILIZZO DI UN PRODOTTO TIPICO: CIPOLLA DI GIARRATANA ASPETTI MICROBIOLOGICI E SENSORIALI (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Flavonol content and agronomical traits as a tool for the characterization of \"Cipolla di Giarratana\", a traditional onion landrace cultivated in Sicily (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- The use of biometrical traits and molecular markers in the characterization of a traditional onion landrace (Cipolla di Giarratana) (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Biomolecular Characterization of Wild Sicilian Oregano: Phytochemical Screening of Essential Oils and Extracts, and Evaluation of Their Antioxidant Activities (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Agronomic, chemical and genetic variability of saffron of different origin by LC UV-VIS-DAD and AFLP analyses. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Valorization of typical products through characterizing and promoting actions: morpho-biometric traits, sensory analysis and flavonol content in \"Cipolla di Giarratana\" (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Re-evaluation of traditional Mediterranean foods. The local landraces of 'Cipolla di Giarratana' (Allium cepa L.) and long-storage tomato(Lycopersicon esculentum L.): quality traits and polyphenol content (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Analisi dei metaboliti secondari come possibile strumento per la caratterizzazione di produzioni agroalimentari tipiche (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Profilo polifenolico in ecotipi di pomodoro da serbo di origine siciliana (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Valorisation of typical products through characterising and promoting actions: Morpho-biometric traits, sensory analysis and flavonol content in Cipolla di Giarratana (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Plant polyphenol profiles as a tool for traceability and valuable support to biodiversity. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Phytochemical Study and Antioxidant Activities of Leaves Extracts from Rhamnus alaternus L. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Anti-inflammatory properties of di-hydrostilbenes from liquorice leaves - in vitro assays and docking studies on selective COX-2/COX-1 inhibition (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Towards a new generation of food additives based on covalent bond principle (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Cytotoxic effects induced in vitro by organic extracts from urban air particulate matter in human leukocytes (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Phenolic compostion and antioxidant activity of aqueous infusions from Capparis spinosa L. and Crithmum maritimum L. before and after submission to in vitro digestion model (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Flavonol content of \"Cipolla di Giarratana\", a traditional onion landrace cultivated in Sicily (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Selective COX-2 Inhibitory Properties of Dihydrostilbenes from Liquorice Leaves-In Vitro Assays and Structure/Activity Relationship Study. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Polyphenol profile as traceability tool in the characterization of \"long storage\" tomato genotypes (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)