ANGELA FADDA
- Type
- Persona (Classe)
- Label
- ANGELA FADDA (literal)
- ANGELA FADDA (literal)
- Partecipa a commessa
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie sostenibili per la trasformazione, conservazione ed il confezionamento dei prodotti ortofrutticoli" (AG.P05.017) di DOTT.SSA ANGELA FADDA nell'anno 2008 (Partecipazione a commessa)
- http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/personale-partecipazioneacommessa/unitaDiPersonaleInterno/MATRICOLA10659-COMMESSA7233-ANNO2008 (Partecipazione a commessa)
- Persona in rapporto
- Rapporto con CNR di DOTT.SSA ANGELA FADDA (Rapporto con CNR)
- Autore CNR di
- Cold quarantine responses of blood oranges to postharvest hot water and hot air treatments (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Reaction time and DPPH concentration influence antioxidant activity and kinetic parameters of bioactive molecules and plant extracts in the reaction with the DPPH radical. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Pichia angusta is an effective biocontrol yeast against postharvest decay of apple fruit caused by Botrytis cinerea and Monilia fructicola. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Development and characterization of an ascorbate oxidase-based sensor-biosensor system for telemetric detection of AA and antioxidant capacity in fresh orange juice (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of heat treatments on biomolecular profile of Sardinian apple cultivars. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Nuove strategie di protezione a basso impatto ambientale dei cereali in Sardegna e salvaguardia degli standard di sicurezza alimentare mediante inibitori naturali e naturali-simili della biosintesi di micotossine prodotte da Fusarium (Progetti) (Prodotto della ricerca)
- Preparation of cyclodextrin complexes with natural products and application in post-harvest treatment. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Natural and natural-like phenolic inhibitors of type B trichothecene in vitro production by the wheat (Triticum sp.) pathogen Fusarium culmorum (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Genetic Diversity and Population Structure of Sardinian Myrtle (Myrtus communis L.) Selections as Obtained by AFLP Markers (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Preparazione di complessi di ciclo destrine con prodotti naturali e applicazioni nei trattamenti postraccolta. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effetti della termoterapia sulla fisiologia di frutti di arancio di diversa conservabilità. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Simultaneous amperometric detection of ascorbic acid and antioxidant capacity in orange, blueberry and kiwi juice, by a telemetric system coupled with a fullerene- or nanotubes-modified ascorbate subtractive biosensor (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Natural and natural-like inhibitors of trichotecene biosynthesis by FUSARIUM, (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Preparation of cyclodextrin complexes with natural products and application in post-harvest treatment. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Chemical changes during myrtle (Myrtus communis L.) fruit development and ripening (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effect of different film packaging on microbial growth in minimally processed cactus pear (Opuntia ficus-indica). (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effects of cold storage on quality traits of Sardinian myrtle (Myrtus communis L.) berries and their alcoholic extracts. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Trattamenti in campo con sali di calcio e conservabilita' dei mandarini 'Fortune' (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Preparation of Antioxidant Hydroxylated Biphenyls as Tyrosinase Inhibitors (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Determination of free radical scavenging activity of plant extracts trhough DPPH assay: an EPR and UV-Vis study (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effect of maturation and cold storage on the organic acid composition of myrtle fruits. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Detection of postharvest changes of ascorbic acid in fresh-cut melon, kiwi, and pineapple, by using a low cost telemetric system (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Combined effects of potassium sorbate, hot water and thiabendazole against green mould of citrus fruit and residue levels (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Chemical and quality traits of 'Olinda' and 'Campbell' oranges after heat treatment at 44 or 46 °C for fruit fly disinfestation (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Curcumin And Curcumin-Like Molecules: From Spice To Drugs. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Coautore
- Anna Marchiani (Persona)
- BARBARA IMMIRZI (Persona)
- CARLA MARIA ROZZO (Unità di personale interno)
- ALESSANDRO DESSI' (Persona)
- MARIO MAURO SCHIRRA (Persona)
- GIOVANNA MARIA DELOGU (Persona)
- MARIA ANTONIETTA DETTORI (Unità di personale interno)
- AMEDEO PALMA (Unità di personale interno)
- SALVATORE MARCEDDU (Unità di personale interno)
- ANTONIO BARBERIS (Unità di personale interno)
- MARIA LETIZIA CIAVATTA (Persona)
- MARGHERITA GAVAGNIN CAPOGGIANI (Unità di personale interno)
- DANIELE SANNA (Persona)
- MARIA GIOVANNA MOLINU (Unità di personale interno)
- PAOLO RUZZA (Persona)
- SALVATORE SPEZZIGA D'AQUINO (Persona)
- MARIA SERRA (Persona)
- DAVIDE GAETANO FABBRI (Persona)
- EMANUELA GIGLIOLA AZARA (Unità di personale interno)
- ALESSIA COSSEDDU (Persona)
- ROBERTO NICO DALLOCCHIO (Persona)
- Nome
- ANGELA (literal)
- Cognome
- FADDA (literal)
- Afferisce a
- Ha pubblicazioni con
- MARIO MAURO SCHIRRA (Persona)
Incoming links:
- Autore CNR
- Effetti della termoterapia sulla fisiologia di frutti di arancio di diversa conservabilità. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Preparation of cyclodextrin complexes with natural products and application in post-harvest treatment. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Trattamenti in campo con sali di calcio e conservabilita' dei mandarini 'Fortune' (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Cold quarantine responses of blood oranges to postharvest hot water and hot air treatments (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Pichia angusta is an effective biocontrol yeast against postharvest decay of apple fruit caused by Botrytis cinerea and Monilia fructicola. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Chemical changes during myrtle (Myrtus communis L.) fruit development and ripening (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Chemical and quality traits of 'Olinda' and 'Campbell' oranges after heat treatment at 44 or 46 °C for fruit fly disinfestation (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of cold storage on quality traits of Sardinian myrtle (Myrtus communis L.) berries and their alcoholic extracts. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Preparation of Antioxidant Hydroxylated Biphenyls as Tyrosinase Inhibitors (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Preparation of cyclodextrin complexes with natural products and application in post-harvest treatment. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Preparazione di complessi di ciclo destrine con prodotti naturali e applicazioni nei trattamenti postraccolta. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Detection of postharvest changes of ascorbic acid in fresh-cut melon, kiwi, and pineapple, by using a low cost telemetric system (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Determination of free radical scavenging activity of plant extracts trhough DPPH assay: an EPR and UV-Vis study (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Curcumin And Curcumin-Like Molecules: From Spice To Drugs. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Combined effects of potassium sorbate, hot water and thiabendazole against green mould of citrus fruit and residue levels (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of maturation and cold storage on the organic acid composition of myrtle fruits. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Natural and natural-like inhibitors of trichotecene biosynthesis by FUSARIUM, (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effect of heat treatments on biomolecular profile of Sardinian apple cultivars. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Natural and natural-like phenolic inhibitors of type B trichothecene in vitro production by the wheat (Triticum sp.) pathogen Fusarium culmorum (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Genetic Diversity and Population Structure of Sardinian Myrtle (Myrtus communis L.) Selections as Obtained by AFLP Markers (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Simultaneous amperometric detection of ascorbic acid and antioxidant capacity in orange, blueberry and kiwi juice, by a telemetric system coupled with a fullerene- or nanotubes-modified ascorbate subtractive biosensor (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effect of different film packaging on microbial growth in minimally processed cactus pear (Opuntia ficus-indica). (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Nuove strategie di protezione a basso impatto ambientale dei cereali in Sardegna e salvaguardia degli standard di sicurezza alimentare mediante inibitori naturali e naturali-simili della biosintesi di micotossine prodotte da Fusarium (Progetti) (Prodotto della ricerca)
- Development and characterization of an ascorbate oxidase-based sensor-biosensor system for telemetric detection of AA and antioxidant capacity in fresh orange juice (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Reaction time and DPPH concentration influence antioxidant activity and kinetic parameters of bioactive molecules and plant extracts in the reaction with the DPPH radical. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Coautore
- MARIO MAURO SCHIRRA (Persona)
- MARIA LETIZIA CIAVATTA (Persona)
- BARBARA IMMIRZI (Persona)
- MARIA ANTONIETTA DETTORI (Unità di personale interno)
- ALESSANDRO DESSI' (Persona)
- MARIA GIOVANNA MOLINU (Unità di personale interno)
- SALVATORE SPEZZIGA D'AQUINO (Persona)
- ANTONIO BARBERIS (Unità di personale interno)
- DAVIDE GAETANO FABBRI (Persona)
- GIOVANNA MARIA DELOGU (Persona)
- DANIELE SANNA (Persona)
- PAOLO RUZZA (Persona)
- EMANUELA GIGLIOLA AZARA (Unità di personale interno)
- MARGHERITA GAVAGNIN CAPOGGIANI (Unità di personale interno)
- SALVATORE MARCEDDU (Unità di personale interno)
- CARLA MARIA ROZZO (Unità di personale interno)
- ROBERTO NICO DALLOCCHIO (Persona)
- AMEDEO PALMA (Unità di personale interno)
- Anna Marchiani (Persona)
- ALESSIA COSSEDDU (Persona)
- MARIA SERRA (Persona)
- Ha pubblicazioni con
- MARIO MAURO SCHIRRA (Persona)
- Ha afferente
- Partecipazione di
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie sostenibili per la trasformazione, conservazione ed il confezionamento dei prodotti ortofrutticoli" (AG.P05.017) di DOTT.SSA ANGELA FADDA nell'anno 2008 (Partecipazione a commessa)
- http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/personale-partecipazioneacommessa/unitaDiPersonaleInterno/MATRICOLA10659-COMMESSA7233-ANNO2008 (Partecipazione a commessa)
- Rapporto con persona
- Rapporto con CNR di DOTT.SSA ANGELA FADDA (Rapporto con CNR)