PASQUALE FERRANTI
- Type
- Persona (Classe)
- Label
- PASQUALE FERRANTI (literal)
- PASQUALE FERRANTI (literal)
- Subject
- Biotechnology (Categoria DBpedia)
- Proteomics (Categoria DBpedia)
- Analytical chemistry (Categoria DBpedia)
- Proteins (Categoria DBpedia)
- Mass spectrometry (Categoria DBpedia)
- Partecipa a commessa
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2013 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2014 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie, Tracciabilità e Sicurezza degli Alimenti" (AG.P05.004) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2005 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2012 (Partecipazione a commessa)
- Persona in rapporto
- Employment relationship with CNR of PASQUALE FERRANTI (Rapporto con CNR)
- Autore CNR di
- Hydroxyapatite affinity chromatography for the highly selective enrichment of mono- and multi-phosphorylated peptides in phosphoproteome analysis (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Peptides surviving the simulated gastrointestinal digestion of milk proteins: biological and toxicological implications (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Casein proteolysis in human milk: tracing the pattern of casein breakdown and the formation of potential bioactive peptides (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Unfolding intermediate in the peroxisomal flavoprotein D-amino acid oxidase. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural properties of the protein SV-IV (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Mass spectrometry as tool for probing gluten peptide modifications relevant to celiac disease. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- A proteomic approach to investigate the qualitative and quantitative polymorphism of beta-lactoglobulin in ovine milk: Inference on gene copy-number variations (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Characterization of the pattern of alphas1- and beta-casein breakdown and release of a bioactive peptide by a cell envelope proteinase from Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis CRL 581 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Caseinomacropeptide self-association is dependent on whether the peptide is free or restricted in kappa-casein. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The role of proteomics in the discovery of marker proteins of food adulteration (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Identification of a peptide from a-gliadin resistant to digestive enzymes: implications for celiac disease (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effects of the deficiency of the rhodanese-like protein RhdA in Azotobacter vinelandii (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Formation of structured polymers upon controlled denaturation of beta-lactoglobulin with different chaotropes. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic-based techniques for characterization of food allergens (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Beer proteomics (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Characterisation and cytomodulatory properties of peptides from Mozzarella di Bufala Campana cheese whey. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Changes in the proteome of Salmonella enterica serovar Thompson as stress adaptation to sublethal concentrations of thymol. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic analysis in allergy and intolerance to wheat products. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic and peptidomic characterization of beer: immunological and technological implications (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The \"dark side\" of ?-lactoglobulin: Unedited structural features suggest unexpected functions. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Mass spectrometry in the study of anthocyanins and their derivatives: differentiation of Vitis vinifera and hybrid grapes by liquid chromatography/electrospray ionization mass spectrometry and tandem mass spectrometry. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- A single chondroitin 6-sulfate oligosaccharide unit at Ser-2730 of human thyroglobulin enhances hormone formation and limits proteolytic accessibility at the carboxyl terminus Potential insights into thyroid homeostasis and autoimmunity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Towards a new gliadin reference material isolation and characterisation. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Identification of N-linked glycoproteins in human milk by hydrophilic interaction liquid chromatography and mass spectrometry (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Profiling of anthocyanins for the taxonomic assessment of ancient purebred V. vinifera red grape varieties (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The frontiers of mass spectrometry-based techniques in food allergenomics. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Shotgun proteome analysis of beer and the immunogenic potential of beer polypeptides (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Novel Mass Spectrometry-Based Applications of the 'Omic' Sciences in Food Technology and Biotechnology (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Differentiation of Vitis vinifera L. and Hybrid Red Grapes by Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Mass Spectrometry Analysis of Berry Skin Anthocyanins. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Role of intestinal brush border peptidases in the simulated digestion of milk proteins (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Exposure of HL-60 human leukaemic cells to 4-hydroxynonenal promotes the formation of adduct(s) with alpha-enolase devoid of plasminogen binding activity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Occurrence of qualitative and quantitative polymorphism at donkey beta-Lactoglobulin II locus (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Quantitation of lysinoalanine in dairy products by liquid chromatography-mass spectrometry with selective ion monitoring (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Coautore
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ALDO DI LUCCIA (Unità di personale esterno)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- MARIA GRAZIA CALABRESE (Unità di personale esterno)
- GIANFRANCO MAMONE (Persona)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- MAURO ROSSI (Persona)
- OLGA FIERRO (Persona)
- SALVATORE METAFORA (Unità di personale esterno)
- CARMELA GIANFRANI (Unità di personale interno)
- Nome
- PASQUALE (literal)
- Cognome
- FERRANTI (literal)
- Afferisce a
- Institute of food sciences (ISA) (Istituto)
- Ha pubblicazioni con
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- ANNA MARABOTTI (Persona)
- OLGA FIERRO (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ANNA MARABOTTI (Unità di personale esterno)
- ROSA PIZZANO (Unità di personale interno)
- GIANFRANCO MAMONE (Persona)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- Http://www.cnr.it/ontology/persone.owl#argomentoDiRicercaSimile
- ANNA MARIA SALZANO (Persona)
- MARIA PATAMIA (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- LIVIA MALORNI (Unità di personale esterno)
- MARIA FIORELLA MAZZEO (Unità di personale esterno)
- FABRIZIO BASILICO (Persona)
- PIETRO LUIGI MAURI (Unità di personale interno)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- MARIA LE PERA (Persona)
- MANUELA CUCCURULLO (Unità di personale esterno)
- Romano Felicioli (Persona)
- VERONICA MARIA TERESA LATTANZIO (Persona)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- MASSIMO CASTAGNOLA (Persona)
- DONATA AGATA ROMEO (Unità di personale interno)
- GIANFRANCO MAMONE (Persona)
- LORENZA PERONO GAROFFO (Unità di personale esterno)
- GIULIANO ELIA (Unità di personale interno)
- ANTONIO QUALTIERI (Persona)
- GIORGIO RASPI (Unità di personale esterno)
- BEATRICE DE GIULIO (Persona)
- MASSIMO ONOR (Persona)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- MASSIMO CORRADO SCORNAIENCHI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- ANGELA MARI (Persona)
- DARIO DI SILVESTRE (Persona)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- ELENA URSO (Persona)
- VERONICA LATTANZIO (Unità di personale esterno)
- CONG TIAN (Unità di personale esterno)
- ELENA URSO (Unità di personale interno)
Incoming links:
- Ha afferente
- Institute of food sciences (ISA) (Istituto)
- Http://www.cnr.it/ontology/persone.owl#argomentoDiRicercaSimile
- ANTONIO QUALTIERI (Persona)
- DONATA AGATA ROMEO (Unità di personale interno)
- GIULIANO ELIA (Unità di personale interno)
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- MASSIMO ONOR (Persona)
- PIETRO LUIGI MAURI (Unità di personale interno)
- GIANFRANCO MAMONE (Persona)
- FABRIZIO BASILICO (Persona)
- BEATRICE DE GIULIO (Persona)
- GABRIELLA KATALIN POCSFALVI (Unità di personale interno)
- MARIA PATAMIA (Persona)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- MARIA FIORELLA MAZZEO (Unità di personale esterno)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- LIVIA MALORNI (Unità di personale esterno)
- CONG TIAN (Unità di personale esterno)
- ANNA MARIA SALZANO (Persona)
- DARIO DI SILVESTRE (Persona)
- GIORGIO RASPI (Unità di personale esterno)
- LORENZA PERONO GAROFFO (Unità di personale esterno)
- MARIA LE PERA (Persona)
- VERONICA MARIA TERESA LATTANZIO (Persona)
- VERONICA LATTANZIO (Unità di personale esterno)
- ANGELA MARI (Persona)
- PAOLA SAGGESE (Unità di personale esterno)
- MANUELA CUCCURULLO (Unità di personale esterno)
- ELENA URSO (Persona)
- Romano Felicioli (Persona)
- MASSIMO CASTAGNOLA (Persona)
- ELENA URSO (Unità di personale interno)
- MASSIMO CORRADO SCORNAIENCHI (Persona)
- Coautore
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- OLGA FIERRO (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- GIANFRANCO MAMONE (Persona)
- CARMELA GIANFRANI (Unità di personale interno)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ALDO DI LUCCIA (Unità di personale esterno)
- MARIA GRAZIA CALABRESE (Unità di personale esterno)
- SALVATORE METAFORA (Unità di personale esterno)
- Ha pubblicazioni con
- ANTONIO MALORNI (Unità di personale interno)
- OLGA FIERRO (Persona)
- MAURO ROSSI (Persona)
- GIANFRANCO MAMONE (Persona)
- ANGELO FACCHIANO (Unità di personale interno)
- ROSA PIZZANO (Unità di personale interno)
- SIMONETTA CAIRA (Unità di personale interno)
- GIANLUCA PICARIELLO (Persona)
- FRANCESCO ADDEO (Unità di personale esterno)
- ANNA MARABOTTI (Persona)
- ANNA MARABOTTI (Unità di personale esterno)
- Partecipazione di
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2012 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Tecnologie, Tracciabilità e Sicurezza degli Alimenti" (AG.P05.004) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2005 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2014 (Partecipazione a commessa)
- Partecipazione a Commessa "Metodologie di Spettrometria di Massa, Proteomica, Metabolomica e Bioinformatica nelle Scienze dell'Alimentazione" (AG.P05.003) di PASQUALE FERRANTI nell'anno 2013 (Partecipazione a commessa)
- Rapporto con persona
- Employment relationship with CNR of PASQUALE FERRANTI (Rapporto con CNR)
- Autore CNR
- Caseinomacropeptide self-association is dependent on whether the peptide is free or restricted in kappa-casein. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of the deficiency of the rhodanese-like protein RhdA in Azotobacter vinelandii (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification of a peptide from a-gliadin resistant to digestive enzymes: implications for celiac disease (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Formation of structured polymers upon controlled denaturation of beta-lactoglobulin with different chaotropes. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Quantitation of lysinoalanine in dairy products by liquid chromatography-mass spectrometry with selective ion monitoring (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Hydroxyapatite affinity chromatography for the highly selective enrichment of mono- and multi-phosphorylated peptides in phosphoproteome analysis (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Peptides surviving the simulated gastrointestinal digestion of milk proteins: biological and toxicological implications (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Mass spectrometry in the study of anthocyanins and their derivatives: differentiation of Vitis vinifera and hybrid grapes by liquid chromatography/electrospray ionization mass spectrometry and tandem mass spectrometry. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Towards a new gliadin reference material isolation and characterisation. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- A single chondroitin 6-sulfate oligosaccharide unit at Ser-2730 of human thyroglobulin enhances hormone formation and limits proteolytic accessibility at the carboxyl terminus Potential insights into thyroid homeostasis and autoimmunity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Identification of N-linked glycoproteins in human milk by hydrophilic interaction liquid chromatography and mass spectrometry (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Characterisation and cytomodulatory properties of peptides from Mozzarella di Bufala Campana cheese whey. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Changes in the proteome of Salmonella enterica serovar Thompson as stress adaptation to sublethal concentrations of thymol. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Unfolding intermediate in the peroxisomal flavoprotein D-amino acid oxidase. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Casein proteolysis in human milk: tracing the pattern of casein breakdown and the formation of potential bioactive peptides (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of the pattern of alphas1- and beta-casein breakdown and release of a bioactive peptide by a cell envelope proteinase from Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis CRL 581 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Exposure of HL-60 human leukaemic cells to 4-hydroxynonenal promotes the formation of adduct(s) with alpha-enolase devoid of plasminogen binding activity. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Mass spectrometry as tool for probing gluten peptide modifications relevant to celiac disease. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- The frontiers of mass spectrometry-based techniques in food allergenomics. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Differentiation of Vitis vinifera L. and Hybrid Red Grapes by Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Mass Spectrometry Analysis of Berry Skin Anthocyanins. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Novel Mass Spectrometry-Based Applications of the 'Omic' Sciences in Food Technology and Biotechnology (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Shotgun proteome analysis of beer and the immunogenic potential of beer polypeptides (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Occurrence of qualitative and quantitative polymorphism at donkey beta-Lactoglobulin II locus (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structural properties of the protein SV-IV (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic and peptidomic characterization of beer: immunological and technological implications (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The \"dark side\" of ?-lactoglobulin: Unedited structural features suggest unexpected functions. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic analysis in allergy and intolerance to wheat products. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A proteomic approach to investigate the qualitative and quantitative polymorphism of beta-lactoglobulin in ovine milk: Inference on gene copy-number variations (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- The role of proteomics in the discovery of marker proteins of food adulteration (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Beer proteomics (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic-based techniques for characterization of food allergens (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Profiling of anthocyanins for the taxonomic assessment of ancient purebred V. vinifera red grape varieties (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Role of intestinal brush border peptidases in the simulated digestion of milk proteins (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Http://www.w3.org/2004/02/skos/core#isSubjectOf
- Biotechnology (Categoria DBpedia)
- Proteomics (Categoria DBpedia)
- Proteins (Categoria DBpedia)
- Analytical chemistry (Categoria DBpedia)
- Mass spectrometry (Categoria DBpedia)