http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/modulo/ID7717
Qualità delle filiere alimentari tipiche del Nord Italia mediante piattaforme tecnologiche integrate (AG.P05.012.001)
- Type
- Label
- Qualità delle filiere alimentari tipiche del Nord Italia mediante piattaforme tecnologiche integrate (AG.P05.012.001) (literal)
- Prodotto
- Donkey Milk - Produzione di un alimento integrativo a base di latte d'asina per neonati/lattanti problematici (Rapporti finali progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1718)
- Anti-S. aureus and Anti-L. monocytogenes Molecules Produced by Cheese-isolated Lactic Acid Bacteria (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Pastorizzatore in continuo di piccoli volumi di alimenti liquidi (Brevetto) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1601)
- Effetto di un mangime dietetico in cani affetti da dermatite atopica: risultati preliminari. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Efecto de la época de la cosecha en la composición química, energía bruta, digestibilidad de materia orgánica, valor nutritivo y contenido de amino ácidos de lupino blanco (Lupinus albus L.). (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Evoluzione della produzione e della qualità del foraggio di lupinella durante il ciclo di sviluppo primaverile. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Laboratorio Scienziati culinari al tempo delle mele (Materiale didattico) (Prodotto della ricerca)
- Detection of esterase in Acinetobacter radioresistens S13. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- The probiotic Lactobacillus reuteri displays a peculiar protein pattern -6- when grown in a selenium-containing medium (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- A 2-DE proteomic study to detect selenium-induced proteins in a probiotic lactobacillus buchneri strain (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- INFLUENCE OF DENSITY ON THE WELFARE OF RAINBOW TROUT Oncorhynchus mykiss IN ORGANIC AQUACULTURE (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Adaptation to high-selenium containing medium induced peculiar proteome profiles in L. reuteri Lb2BM (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- A Lactobacillus reuteri selenium-enriched strain suitable as a new functional food (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effetti dell'introduzione di innesto selezionato di microrganismi caseari autoctoni sulle caratteristiche dei formaggi DOP Bitto e Valtellina Casera. (Curatela) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1501)
- Overtime expression of selected chrysanthemum yellows phytoplasma genes during infection of plant and leafhopper vectors (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effect of Red Grape Pomace Extract on the Shelf Life of Refrigerated Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Minced Muscle (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of different slaughtering methods on rigor mortis development and flesh quality of tench (Tinca tinca) (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Rabbit feces as feed for ruminant and energetic source (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Interactive transmission of two phytoplasmas in the vector inset. Accepted for Annals of Applied Biology (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Tolerability of donkey's milk in 92 highly-problematic cow's milk allergic children. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Milk hidden allergen quantification in bakery products by LC-MS/MS validated method. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- An integrated proteomic and physiological approach to understand the adhesion mechanism of the probiotic Lactobacillus reuteri Lb2 BM DSM 16143 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A multidisciplinary study on the effects of phloem - limited viruses on the agronomical perfomance and berry quality of Vitis vinifera cv Nebbiolo (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of dietary fatty acids on lipid traits in the muscle and perirenal fat of growing rabbits fed mixed diets. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Influence of Alpine highland pasture on the fatty acid and terpene composition of milk and Plaisentif cheese from various Piedmont farms (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Vibrational spectroscopy to predict in vitro digestibility and crop maturity index of different forages during the growing cycle and after freeze- or oven-drying (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Tech4wine.Integrated technology platform to support the quality and safety of typical Piedmont wines. (Altre pubblicazioni) (Prodotto della ricerca)
- Características de ensilabilidad de chía (Salvia hispanica L.) durante el ciclo de crecimiento y patrón de fermentación de sus ensilajes afectados por los niveles de marchitez. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Dried artichoke bracts in rabbit nutrition: effects on performance and apparent digestibility (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Growth performance and apparent digestibility of diets with increasing levels of dried artichoke bracts in growing rabbits (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Effect of dietary supplementation of vitamin E in pigs to prevent the formation of carcinogenic substances in meat products. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of rearing system and genotype on performance, carcass characteristics and meat quality of slow growing rabbits (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Nutritional effects of chestnut tannins in poultry and rabbit (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Effect of Diet Supplementation and Occurrence in Animal Origin Food (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- \"Lactadherin-derived peptides as antiviral agents\" (Brevetto) (Prodotto della ricerca)
- Il confezionamento dei formaggi in pellicole estensibili: studio di interazioni tra alimento e imballaggio (Monografia o trattato scientifico) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1401)
- Nutritive quality and fatty acid profile of Ravizzone (Brassica campestris L. var. Oleifera) seeds and plant during growth (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Brettanomyces bruxellensis and off-odours: genetic and proteomic approaches to unravel the molecular mechanism of ethyl phenols production. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Detection of cow's milk proteins and minor components in human milk using proteomics techniques (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Detection of pathogenicity factors in the extracellular proteome of an hospital-isolated Enterococcus faecalis strain (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effect of prolonged refrigeration on the lipid profile, lipase activity and oxidation status of human milk. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Biological and nutritional aspects of human milk in feeding of preterm infants (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Indicazioni operative per la produzione e commercializzazione del latte crudo d'asina (Rapporti di commissioni) (Prodotto della ricerca)
- Influence of wilting and conditioning treatment on sainfoin silage fermentation. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Seasonal variation of fatty acid in milk of intensive and extensive dairy systems in Northern Italy (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Apparent digestibility of soybean meal in horses determined by total collection of feces and acid-insoluble ash as internal marker. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Detailed proteomic analysis on Donkeys milk: insight into its hypoallergenicity (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of Chia (Salvia hispanica L.) seed supplementation on rabbit meat quality, oxidative stability and sensory traits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Variation of fatty acid and terpene profiles in mountain milk and 'Toma piemontese' cheese as affected by the diet composition of different seasons (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Glutamate-induced metabolic changes in Lactococcus lactis NCDO 2118 during GABA production: combined transcriptomic and proteomic analysis. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- High isoelectric point sub-proteome analysis of Acinetobacter radioresistens S13 reveals envelope stress responses induced by aromatic compounds (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of a tomato extract-supplemented diet on egg yolk pigmentation and lycopene transfer efficiency. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Apparent digestibility of compound diets with increasing levels of perilla (Perilla frutescens L.) seeds in rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Volatile organic compounds produced in milk by Enterococcus faecalis. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Curcuma longa and dietary plant oils for growing rabbits. Effects on apparent digestibility. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Green bean (Phaseolus vulgaris): a new source of IgE-binding lipid transfer protein. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effect of cooking method on carnosine and homologues, pentosidine and thiobarbituric acid reactive substances contents in beef and turkey meats (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of diets with increasing levels of dried tomato pomace on the performances and apparent digestibility of growing rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Apparent digestibility of soybean and sunflower meals in horses: comparison of evaluation systems (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Transfer of aflatoxin M1 from milk to ripened cheese in three Italian traditional production methods (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Relazione finale Progetto IARO - Polo di Innovazione Agroalimentare Regione Piemonte. (Rapporti finali progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1718)
- Effect of pH on the protein profile and heat stability of an Italian white wine (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Relazione tecnico-scientifica delle attività condotte nel Progetto \"CCCP - Caratterizzazione-Controllo-Certificazione-Plaisentif\" (Rapporti finali progetti di ricerca) (Prodotto della ricerca)
- EFFECTS OF PARTIAL INSECT MEAL SUBSTITUTION OF FISH MEAL IN DIETS ON ENZYMATIC ACTIVITY IN DIFFERENT FARMED TELEOST SPECIES (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Food starters: absence of virulence characters detected by extracellular proteomics (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Characterization and identification of bacteriocins produced by cheese isolated lab (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Moonlighting proteins as biomarkers for probiotic safety. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Proteomics as tool to investigate stress responses in bacteria (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- A proteomic approach to study selenium-induced proteins in a probiotic Lactobacillus reuteri strain (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- When minor crops hold biofunctional foods: applying modern cultivation technology to grow Portulaca olearacea. S-3. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Evaluation of suitability of a summer pasture in hare. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genetic and proteomic approach to unravel the mechanism of off-flavour production by Brettanomyces bruxellensis. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- ADI pathway and histidine decarboxylation are reciprocally regulated in Lactobacillus hilgardii ISE 5211: proteomic evidence. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- A combined ICP-MS and classical proteomic approach to analyze selenium up-take by a probiotic Lactobacillus reuteri. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Exoproteome of the probiotic Lactobacillus reuteri Lb2 BM: what happens in the host-prokariote interface. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Engineering new metabolic capabilities in bacteria: lessons from recombinant cellulolytic strategies (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- The effects of different conserved forages on milk fatty acid and terpene composition in Alpine dairy production. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Composizione chimica e proprietà del latte d'asina (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- FortiLat - Sviluppo di un fortificatore complesso derivato dal latte d'asina per l'alimentazione dei neonati pretermine (Rapporti finali progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1718)
- Proteomics as a tool to evaluate the safety of Enterococcus faecalis strainsfor dairy industry applications. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of the edible part of artichoke from two Cynara scolymus varieties grown in Tunisia (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Subproteome analyses to detect the protein network induced by hydrophobic carbon sources in a. Radioresistens S13. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Dietary supplementation of dried artichoke bracts on carcass characteristics and meat quality of rabbits (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of green tea natural extract on quality parameters and lipid oxidation during storage of tench (Tinca tinca) fillets (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Feeding a diet contaminated with ochratoxin A for chickens at the maximum level recommended by the EU for poultry feeds (0.1mg/kg). 1. Effects on growth and slaughter performance, haematological and serum traits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Feeding a diet contaminated with ochratoxin A for chickens at the maximum level recommended by the EU for poultry feeds (0.1mg/kg). 1. 2. Effects on meat quality, oxidative stress, residues and histological traits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Selective heat-unstable protein removal by different bentonite labels. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of feeding a low dose OTA contaminated diet on OTA tissues residues in broiler chicken. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of rosemary oil (Rosmarinus officinalis) on the shelf-life of minced rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Lo spazio di testa dinamico per lo studio della migrazione di composti volatili da pellicole estensibili nei formaggi Progetto FORTIPACK - Il confezionamento dei formaggi DOP lombardi tra innovazione e tradizione (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Il confezionamento dei formaggi in pellicole estensibili: aspetti qualitativi e fenomeni di migrazione (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Heat-unstable protein removal by different bentonite labels in white wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Uso del naso elettronico per la valutazione della qualità organolettica di filetti di trota iridea (Oncorhynchus mykiss) in un modulo di acquacoltura biologica a diversa densità di allevamento (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Evolution of chemical composition, nutritive value, and fatty acid content of sunflower (Helianthus annuus L.) during the growth cycle (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of two pasteurization methods on the protein content of human milk. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Authentication of food allergen quality by physico-chemical and immunological methods. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Olive oil adulterated with hazelnut oils: simulation to identify possible risks to allergic consumers. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A survey of ochratoxin A contamination in feeds and sera from organic and standard swine farms in northwest Italy. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of replacing palm oil with maize oil and Curcuma longa supplementation on the performance, carcass characteristics, meat quality, and fatty acid profile of the perirenal fat and muscle of growing rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Chemical and nutritional characterisation of the Central Mediterranean Giant red shrimp (Aristaeomorpha foliacea): Influence of trophic and geographical factors on flesh quality (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- 5ICCN_034: Effect of prolonged refrigeration on the biochemical and microbiological characteristic of human milk (Abstract/Poster in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1107)
- Effects of perilla (Perilla frutescens L.) seeds supplementation on performance, carcass characteristics, meat quality and fatty acid composition of rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of diets with increasing levels of golden flaxseed on carcass characteristics, meat quality and lipid traits of growing rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A survey on the milk chemical and microbiological quality in dairy donkey farms located in NorthWestern Italy (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Aflatoxin accumulation in whole crop maize silage as a result of aerobic exposure. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Apparent digestibility of wheat bran and extruded flax in horses determined from the total collection of feces and acid-insoluble ash as an internal marker (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Heat-unstable protein removal by different bentonite labels in white wines (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Donkeys milk detailed lipid composition. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Intake and apparent digestibility of permanent meadow hay and haylage in ponies (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Lactic acid bacteria: preservative and probiotic potential in dairy products (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- EFFECTS OF PRE- OR POSTNATAL DIETARY PHYTOADDITIVE (ECHINACEA PALLIDA) ON GROWING RABBIT'S PERFORMANCES, CARCASS CHARACTERISTICS AND IMMUNITY (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Heard It Through The Grapevine: Proteomic Perspective On Grape And Wine. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Variation in the fatty acid composition of Alpine grassland during spring and summer. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Study on domestic boiled cow milk: allergenic and nutritional properties (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- EFFECT OF BILBERRY AND ARTICHOKE CO-PRODUCTS TREATMENTS ON GROUND RABBIT MEAT CHARACTERISTICS DURING REFRIGERATION STORAGE (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Composizione alimentare (Brevetto) (Brevetto)
- Effects of oat or corn on the horse rations digestibility (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Investigation on the heat stability and the pH-driven changes in the protein profile of an italian white wine (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Determination of carnosine, anserine, homocarnosine, pentosidine and thiobarbituric acid reactive substances contents in meat from different animal species. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of diets with increasing levels of Spirulina platensis on the carcass characteristics, meat quality and fatty acid composition of growing rabbits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Substitution of fish meal by Tenebrio molitor meal in the diet of Dicentrarchus labrax juveniles (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Nutrient digestibility of Hermetia illucens and Tenebrio molitor meal in broiler chickens (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Dried artichoke bracts in rabbits nutrition: effects on the carcass characteristics, meat quality and fatty-acid composition (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effetti della conservazione prolungata in frigorifero sul profilo proteico e sulla sicurezza microbiologica del latte umano (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effetti della conservazione prolungata in frigorifero sul profilo lipidico, sull'attività lipasica e sullo stato ossidativo del latte umano (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- An integrated study of virus infection in Vitis vinifera cv. Nebbiolo (Contributo in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1301)
- Alasan from Acinetobacter Radioresistens S13 Is An N-Linked Glycoprotein With A Peculiar Consensus Sequence (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Adi pathway and histidine decarboxylation are competing routes: a proteomic evidence in l. Hilgardii ise 5211 (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Wine quality (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Basi molecolari dell'allergia al latte vaccino e modificazioni dell'allergenicità dovute a trattamenti domestici (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Prolonged refrigerated storage of human milk: effects on nutritive and non-nutritive characteristics. (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Rice allergy demonstrated by double-blind placebo-controlled food challenge in peach-allergic patients is related to lipid transfer protein reactivity (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Fennel allergy is a lipid-transfer protein (LTP)-related food hypersensitivity associated with peach allergy (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Characterization of different interfering molecules produces by cheese-isolated LAB strains (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Storage of breast milk in refrigerator: effects of storage time on the biological and microbiological quality of milk. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- TECH4WINE: integrated technology platform supporting the quality and safety of typical wines of Piedmont (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of feeding a diet contaminated with 100 ¼g ota kg-1 on broiler chicken. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Proteomic analysis of the effect of GLRAV-1 and GVA infection on Nebbiolo berries at maturity. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Adverse effect of high dietary lycopene supplementation in broiler chicken. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- TECH4WINE: integrated technology platform supporting the quality and safety of Nebbiolo grapes and wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- EFFECTS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR BOULARDII ON INTERLEUKIN-1? EXPRESSION AND GUT MORPHOMETRY IN EUROPEAN SEA BASS: PRELIMINARY RESULTS (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Miglioramento della qualitá e della shelf-life di prodotti ittici ready - to eat. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Nutritional value and fatty acid profile of niger (Guizotia abyssinica) plant during its growth cycle. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Exoproteome and antimicrobial peptides analyses to assess food starters safety and efficacy in food biocontrol (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- An integrated study on the effects of GLRaV-1, GVA and RSPaV on the field performance and berry quality of Vitis vinifera cv. Nebbiolo. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Safety status and physical-chemical composition of Plaisentif cheese (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Approccio proteomico al rivelamento di allergeni alimentari (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Proteomic characterization of a selenium-metabolizing probiotic Lactobacillus reuteri Lb2 BM for nutraceutical applications. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Different protein expression profiles in cheese and clinical isolated of Enterococcus faecalis revealed by proteomic analysis. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Hidden allergen labelling and food metrology: a possibility to solve the problem. (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Combining LC-MS/MS, PMF and N-terminal amino acid sequencing for multiplexed characterization of a bacterial surfactant glycoprotein biosynthesized by Acinetobacter radioresistens S13 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Valutazioni biologiche dell'estratto di vino rosso dealcolato Liofenol (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Survey of Campylobacter jejuni in retail chicken meat products by application of a quantitative PCR protocol (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomics as a tool for studying energy metabolism in lactic acid bacteria. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Quality and safety of human milk as stored in refrigerator for 4 days. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Domestic heat treatments: effect on the allergenicity of cow milk proteins. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Proteome profile and biological activity of caprine, bovine and human milk fat globules (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Variation of fatty acid composition of forage from natural pasture located at different altitudes during the first growth cycle. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Variazioni della composizione chimica di un pascolo naturale destinato all'allevamento di cavalli allo stato brado: confronto fra due annate successive. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Qualità della frazione lipidica e dell'aroma di latte e formaggi. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Terpenes in milk and Toma cheese in different forage diets in an alpine valley. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Effect of prolonged refrigeration on the protein and microbial profile of human milk (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Performances and apparent digestibility of growing pigs fed diets with different fat sources and supplemented with organic red wine solids. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of prolonged refrigeration on the protein quality of breast milk (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Fatty acid profile and nutritive value of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) seeds and plants at different growth stages. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Integrated technology platform supporting the quality and safety of typical wines of Piedmont (Tech4wine). (Prodotti multimediali) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1723)
- Dietary Supplementation of Oregano and Sage Dried Leaves on Performances and Meat Quality of Rabbits. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Nutritional effects of plant oil and seeds in rabbit feeding (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Imidazole dipeptides in meat from different animal species and effect of cooking method on their contents in beef and turkey meat. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Quantification of milk allergens in contaminated food (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Qualità degli alimenti, gestione degli animali e tecnologia di caseificazione: esempio di filiera produttiva del Raschera DOP in zona montana. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Survey on donkey dairy farms characteristics and milk quality in Northwestern Italy. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Nutritional effects of chestnut tannins in Poultry and Rabbit. In: Georgios K. Petridis (curatore). Tannins: Types, foods containing and nutrition. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Comparison of the chemical composition and fatty acids profile of food of animal origin in Italian summer and winter school diets. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- EFFECT OF ORGANIC BILBERRY POMACE ON PERFORMANCE AND CARCASS CHARACTERISTICS OF GROWING RABBITS (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Mealworm (Tenebrio molitor) as a potential ingredient in practical diets for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of tomato pomace supplementation on carcass characteristics and meat quality of fattening rabbits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- NIRS of body and tissues in growing rabbits fed diet with different fat source and supplemented with Curcuma longa. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A validated method for cow milk detection and quantification in bakery products by LC-MS/MS (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Shrimp allergy beyond tropomyosin in Italy: Clinical relevance of arginine kinase, sarcoplasmic calcium binding protein and hemocyanin (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Allergeni alimentari: utilizzo della spettrometria di massa LC-MS/MS per la ricerca di allergeni del latte vaccino in prodotti da forno. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- SVILUPPO DI UN METODO ANALITICO PER LA CONFERMA DELLA PRESENZA DI ALLERGENI ALIMENTARI IN TRACCIA MEDIANTE SPETTROMETRIA DI MASSA LC-MS/MS (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Valutazione preliminare degli effetti di una dieta arricchita con lievito (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii) nella spigola, Dicentrarchus labrax. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Dal Proteoma all'Allergenomica (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Development of a pentaplex PCR assay for the simultaneous detection of Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, L. delbrueckii subsp. lactis, L. helveticus, L. fermentum in whey starter for Grana Padano cheese. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Live yeast (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii) supplementation in fattening rabbit diet: Effect on productive performance and meat quality (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Apparent digestibility of broken rice in horses using in vivo and in vitro methods (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Fatty acid content and chemical composition of vegetative parts of perilla (Perilla frutescens L.) after different growth lengths (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Codice
- Anno di chiusura previsto
- 2012-01-01T00:00:00+01:00 (literal)
- Istituto esecutore
- Abstract
- La valorizzazione di prodotti locali a filiera di produzione breve, la ricerca di prodotti alimentari naturali ipoallergenici, il miglioramento dei trattamenti tecnologici e di processo per eliminare molecole dannose per la salute umana, l'accumulo di molecole benefiche o di molecole \"tracer\" che consentano di legare un prodotto tipico a un territorio rappresentano alcuni degli ambiti di indagine di maggior interesse, sia per le realtà produttive che per i consumatori. Questi aspetti possono essere efficacemente studiati mediante l'impiego di tecnologie di indagine di avanguardia, quali la proteomica, la spettrometria di massa e la bioinformatica. La proposta ha per oggetto l'ottimizzazione della qualità di alimenti destinati all'uomo e agli animali, lo studio dell'effetto di fattori biotici sulla loro qualità, la loro certificazione, e la definizione di indicazioni per la produzione di alimenti ipoallergenici. (literal)
- Nome
- Qualità delle filiere alimentari tipiche del Nord Italia mediante piattaforme tecnologiche integrate (literal)
- Descrizione
- Modulo di
- Gestore
Incoming links:
- Prodotto di
- Qualità degli alimenti, gestione degli animali e tecnologia di caseificazione: esempio di filiera produttiva del Raschera DOP in zona montana. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Nutritional effects of chestnut tannins in Poultry and Rabbit. In: Georgios K. Petridis (curatore). Tannins: Types, foods containing and nutrition. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Comparison of the chemical composition and fatty acids profile of food of animal origin in Italian summer and winter school diets. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The effects of different conserved forages on milk fatty acid and terpene composition in Alpine dairy production. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- When minor crops hold biofunctional foods: applying modern cultivation technology to grow Portulaca olearacea. S-3. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Evaluation of suitability of a summer pasture in hare. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Fatty acid content and chemical composition of vegetative parts of perilla (Perilla frutescens L.) after different growth lengths (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effetto di un mangime dietetico in cani affetti da dermatite atopica: risultati preliminari. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Efecto de la época de la cosecha en la composición química, energía bruta, digestibilidad de materia orgánica, valor nutritivo y contenido de amino ácidos de lupino blanco (Lupinus albus L.). (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Evoluzione della produzione e della qualità del foraggio di lupinella durante il ciclo di sviluppo primaverile. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Variation of fatty acid composition of forage from natural pasture located at different altitudes during the first growth cycle. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Variazioni della composizione chimica di un pascolo naturale destinato all'allevamento di cavalli allo stato brado: confronto fra due annate successive. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Qualità della frazione lipidica e dell'aroma di latte e formaggi. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Terpenes in milk and Toma cheese in different forage diets in an alpine valley. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Evolution of chemical composition, nutritive value, and fatty acid content of sunflower (Helianthus annuus L.) during the growth cycle (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of two pasteurization methods on the protein content of human milk. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Authentication of food allergen quality by physico-chemical and immunological methods. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Olive oil adulterated with hazelnut oils: simulation to identify possible risks to allergic consumers. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A survey of ochratoxin A contamination in feeds and sera from organic and standard swine farms in northwest Italy. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of replacing palm oil with maize oil and Curcuma longa supplementation on the performance, carcass characteristics, meat quality, and fatty acid profile of the perirenal fat and muscle of growing rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of diets with increasing levels of golden flaxseed on carcass characteristics, meat quality and lipid traits of growing rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Chemical and nutritional characterisation of the Central Mediterranean Giant red shrimp (Aristaeomorpha foliacea): Influence of trophic and geographical factors on flesh quality (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of perilla (Perilla frutescens L.) seeds supplementation on performance, carcass characteristics, meat quality and fatty acid composition of rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Aflatoxin accumulation in whole crop maize silage as a result of aerobic exposure. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A multidisciplinary study on the effects of phloem - limited viruses on the agronomical perfomance and berry quality of Vitis vinifera cv Nebbiolo (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Donkeys milk detailed lipid composition. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Intake and apparent digestibility of permanent meadow hay and haylage in ponies (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Heard It Through The Grapevine: Proteomic Perspective On Grape And Wine. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of oat or corn on the horse rations digestibility (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Determination of carnosine, anserine, homocarnosine, pentosidine and thiobarbituric acid reactive substances contents in meat from different animal species. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of diets with increasing levels of Spirulina platensis on the carcass characteristics, meat quality and fatty acid composition of growing rabbits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Variation in the fatty acid composition of Alpine grassland during spring and summer. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Detailed proteomic analysis on Donkeys milk: insight into its hypoallergenicity (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of Chia (Salvia hispanica L.) seed supplementation on rabbit meat quality, oxidative stability and sensory traits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Variation of fatty acid and terpene profiles in mountain milk and 'Toma piemontese' cheese as affected by the diet composition of different seasons (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Glutamate-induced metabolic changes in Lactococcus lactis NCDO 2118 during GABA production: combined transcriptomic and proteomic analysis. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- High isoelectric point sub-proteome analysis of Acinetobacter radioresistens S13 reveals envelope stress responses induced by aromatic compounds (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of a tomato extract-supplemented diet on egg yolk pigmentation and lycopene transfer efficiency. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Apparent digestibility of compound diets with increasing levels of perilla (Perilla frutescens L.) seeds in rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Curcuma longa and dietary plant oils for growing rabbits. Effects on apparent digestibility. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Green bean (Phaseolus vulgaris): a new source of IgE-binding lipid transfer protein. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effect of cooking method on carnosine and homologues, pentosidine and thiobarbituric acid reactive substances contents in beef and turkey meats (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of diets with increasing levels of dried tomato pomace on the performances and apparent digestibility of growing rabbits. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Características de ensilabilidad de chía (Salvia hispanica L.) durante el ciclo de crecimiento y patrón de fermentación de sus ensilajes afectados por los niveles de marchitez. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Seasonal variation of fatty acid in milk of intensive and extensive dairy systems in Northern Italy (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Apparent digestibility of soybean meal in horses determined by total collection of feces and acid-insoluble ash as internal marker. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Influence of wilting and conditioning treatment on sainfoin silage fermentation. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- An integrated study of virus infection in Vitis vinifera cv. Nebbiolo (Contributo in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1301)
- Alasan from Acinetobacter Radioresistens S13 Is An N-Linked Glycoprotein With A Peculiar Consensus Sequence (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Adi pathway and histidine decarboxylation are competing routes: a proteomic evidence in l. Hilgardii ise 5211 (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Storage of breast milk in refrigerator: effects of storage time on the biological and microbiological quality of milk. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of feeding a diet contaminated with 100 ¼g ota kg-1 on broiler chicken. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- TECH4WINE: integrated technology platform supporting the quality and safety of typical wines of Piedmont (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- TECH4WINE: integrated technology platform supporting the quality and safety of Nebbiolo grapes and wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Proteomic analysis of the effect of GLRAV-1 and GVA infection on Nebbiolo berries at maturity. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Adverse effect of high dietary lycopene supplementation in broiler chicken. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Exoproteome and antimicrobial peptides analyses to assess food starters safety and efficacy in food biocontrol (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- An integrated study on the effects of GLRaV-1, GVA and RSPaV on the field performance and berry quality of Vitis vinifera cv. Nebbiolo. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Approccio proteomico al rivelamento di allergeni alimentari (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Selective heat-unstable protein removal by different bentonite labels. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of feeding a low dose OTA contaminated diet on OTA tissues residues in broiler chicken. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Subproteome analyses to detect the protein network induced by hydrophobic carbon sources in a. Radioresistens S13. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Lo spazio di testa dinamico per lo studio della migrazione di composti volatili da pellicole estensibili nei formaggi Progetto FORTIPACK - Il confezionamento dei formaggi DOP lombardi tra innovazione e tradizione (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Il confezionamento dei formaggi in pellicole estensibili: aspetti qualitativi e fenomeni di migrazione (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Quality and safety of human milk as stored in refrigerator for 4 days. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Domestic heat treatments: effect on the allergenicity of cow milk proteins. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Effetti dell'introduzione di innesto selezionato di microrganismi caseari autoctoni sulle caratteristiche dei formaggi DOP Bitto e Valtellina Casera. (Curatela) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1501)
- Nutritional effects of chestnut tannins in poultry and rabbit (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Il confezionamento dei formaggi in pellicole estensibili: studio di interazioni tra alimento e imballaggio (Monografia o trattato scientifico) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1401)
- Integrated technology platform supporting the quality and safety of typical wines of Piedmont (Tech4wine). (Prodotti multimediali) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1723)
- Tech4wine.Integrated technology platform to support the quality and safety of typical Piedmont wines. (Altre pubblicazioni) (Prodotto della ricerca)
- \"Lactadherin-derived peptides as antiviral agents\" (Brevetto) (Prodotto della ricerca)
- Nutritive quality and fatty acid profile of Ravizzone (Brassica campestris L. var. Oleifera) seeds and plant during growth (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of prolonged refrigeration on the lipid profile, lipase activity and oxidation status of human milk. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Biological and nutritional aspects of human milk in feeding of preterm infants (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Detection of cow's milk proteins and minor components in human milk using proteomics techniques (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effects of rosemary oil (Rosmarinus officinalis) on the shelf-life of minced rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Relazione finale Progetto IARO - Polo di Innovazione Agroalimentare Regione Piemonte. (Rapporti finali progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1718)
- Development of a pentaplex PCR assay for the simultaneous detection of Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, L. delbrueckii subsp. lactis, L. helveticus, L. fermentum in whey starter for Grana Padano cheese. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effects of dietary fatty acids on lipid traits in the muscle and perirenal fat of growing rabbits fed mixed diets. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Apparent digestibility of wheat bran and extruded flax in horses determined from the total collection of feces and acid-insoluble ash as an internal marker (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Wine quality (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Basi molecolari dell'allergia al latte vaccino e modificazioni dell'allergenicità dovute a trattamenti domestici (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Prolonged refrigerated storage of human milk: effects on nutritive and non-nutritive characteristics. (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Characterization of different interfering molecules produces by cheese-isolated LAB strains (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Effect of prolonged refrigeration on the protein quality of breast milk (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Apparent digestibility of soybean and sunflower meals in horses: comparison of evaluation systems (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Miglioramento della qualitá e della shelf-life di prodotti ittici ready - to eat. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Volatile organic compounds produced in milk by Enterococcus faecalis. (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Proteome profile and biological activity of caprine, bovine and human milk fat globules (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Heat-unstable protein removal by different bentonite labels in white wines (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Lactic acid bacteria: preservative and probiotic potential in dairy products (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Study on domestic boiled cow milk: allergenic and nutritional properties (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Investigation on the heat stability and the pH-driven changes in the protein profile of an italian white wine (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effetti della conservazione prolungata in frigorifero sul profilo proteico e sulla sicurezza microbiologica del latte umano (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effetti della conservazione prolungata in frigorifero sul profilo lipidico, sull'attività lipasica e sullo stato ossidativo del latte umano (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Characterization of the edible part of artichoke from two Cynara scolymus varieties grown in Tunisia (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effect of rearing system and genotype on performance, carcass characteristics and meat quality of slow growing rabbits (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Growth performance and apparent digestibility of diets with increasing levels of dried artichoke bracts in growing rabbits (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Effect of dietary supplementation of vitamin E in pigs to prevent the formation of carcinogenic substances in meat products. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Rice allergy demonstrated by double-blind placebo-controlled food challenge in peach-allergic patients is related to lipid transfer protein reactivity (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Fennel allergy is a lipid-transfer protein (LTP)-related food hypersensitivity associated with peach allergy (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of pH on the protein profile and heat stability of an Italian white wine (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- ADI pathway and histidine decarboxylation are reciprocally regulated in Lactobacillus hilgardii ISE 5211: proteomic evidence. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Engineering new metabolic capabilities in bacteria: lessons from recombinant cellulolytic strategies (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- An integrated proteomic and physiological approach to understand the adhesion mechanism of the probiotic Lactobacillus reuteri Lb2 BM DSM 16143 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Overtime expression of selected chrysanthemum yellows phytoplasma genes during infection of plant and leafhopper vectors (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of tomato pomace supplementation on carcass characteristics and meat quality of fattening rabbits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- NIRS of body and tissues in growing rabbits fed diet with different fat source and supplemented with Curcuma longa. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effect of prolonged refrigeration on the protein and microbial profile of human milk (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Performances and apparent digestibility of growing pigs fed diets with different fat sources and supplemented with organic red wine solids. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Composizione alimentare (Brevetto) (Brevetto)
- Feeding a diet contaminated with ochratoxin A for chickens at the maximum level recommended by the EU for poultry feeds (0.1mg/kg). 1. Effects on growth and slaughter performance, haematological and serum traits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Feeding a diet contaminated with ochratoxin A for chickens at the maximum level recommended by the EU for poultry feeds (0.1mg/kg). 1. 2. Effects on meat quality, oxidative stress, residues and histological traits (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Uso del naso elettronico per la valutazione della qualità organolettica di filetti di trota iridea (Oncorhynchus mykiss) in un modulo di acquacoltura biologica a diversa densità di allevamento (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Live yeast (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii) supplementation in fattening rabbit diet: Effect on productive performance and meat quality (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Apparent digestibility of broken rice in horses using in vivo and in vitro methods (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Brettanomyces bruxellensis and off-odours: genetic and proteomic approaches to unravel the molecular mechanism of ethyl phenols production. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Detection of pathogenicity factors in the extracellular proteome of an hospital-isolated Enterococcus faecalis strain (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Fatty acid profile and nutritive value of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) seeds and plants at different growth stages. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Valutazioni biologiche dell'estratto di vino rosso dealcolato Liofenol (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Survey of Campylobacter jejuni in retail chicken meat products by application of a quantitative PCR protocol (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomics as a tool for studying energy metabolism in lactic acid bacteria. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Proteomic characterization of a selenium-metabolizing probiotic Lactobacillus reuteri Lb2 BM for nutraceutical applications. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Different protein expression profiles in cheese and clinical isolated of Enterococcus faecalis revealed by proteomic analysis. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Dal Proteoma all'Allergenomica (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Dietary Supplementation of Oregano and Sage Dried Leaves on Performances and Meat Quality of Rabbits. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Nutritional effects of plant oil and seeds in rabbit feeding (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Imidazole dipeptides in meat from different animal species and effect of cooking method on their contents in beef and turkey meat. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- Quantification of milk allergens in contaminated food (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Anti-S. aureus and Anti-L. monocytogenes Molecules Produced by Cheese-isolated Lactic Acid Bacteria (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Detection of esterase in Acinetobacter radioresistens S13. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- The probiotic Lactobacillus reuteri displays a peculiar protein pattern -6- when grown in a selenium-containing medium (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Adaptation to high-selenium containing medium induced peculiar proteome profiles in L. reuteri Lb2BM (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- A Lactobacillus reuteri selenium-enriched strain suitable as a new functional food (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- A 2-DE proteomic study to detect selenium-induced proteins in a probiotic lactobacillus buchneri strain (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Food starters: absence of virulence characters detected by extracellular proteomics (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Proteomics as tool to investigate stress responses in bacteria (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- A proteomic approach to study selenium-induced proteins in a probiotic Lactobacillus reuteri strain (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genetic and proteomic approach to unravel the mechanism of off-flavour production by Brettanomyces bruxellensis. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- A combined ICP-MS and classical proteomic approach to analyze selenium up-take by a probiotic Lactobacillus reuteri. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Exoproteome of the probiotic Lactobacillus reuteri Lb2 BM: what happens in the host-prokariote interface. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Characterization and identification of bacteriocins produced by cheese isolated lab (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Moonlighting proteins as biomarkers for probiotic safety. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Proteomics as a tool to evaluate the safety of Enterococcus faecalis strainsfor dairy industry applications. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Dietary supplementation of dried artichoke bracts on carcass characteristics and meat quality of rabbits (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Effects of green tea natural extract on quality parameters and lipid oxidation during storage of tench (Tinca tinca) fillets (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Safety status and physical-chemical composition of Plaisentif cheese (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Effect of Diet Supplementation and Occurrence in Animal Origin Food (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1201)
- EFFECTS OF PARTIAL INSECT MEAL SUBSTITUTION OF FISH MEAL IN DIETS ON ENZYMATIC ACTIVITY IN DIFFERENT FARMED TELEOST SPECIES (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- A survey on the milk chemical and microbiological quality in dairy donkey farms located in NorthWestern Italy (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Milk hidden allergen quantification in bakery products by LC-MS/MS validated method. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Pastorizzatore in continuo di piccoli volumi di alimenti liquidi (Brevetto) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1601)
- Rabbit feces as feed for ruminant and energetic source (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Survey on donkey dairy farms characteristics and milk quality in Northwestern Italy. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- FortiLat - Sviluppo di un fortificatore complesso derivato dal latte d'asina per l'alimentazione dei neonati pretermine (Rapporti finali progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1718)
- Composizione chimica e proprietà del latte d'asina (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Transfer of aflatoxin M1 from milk to ripened cheese in three Italian traditional production methods (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Valutazione preliminare degli effetti di una dieta arricchita con lievito (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii) nella spigola, Dicentrarchus labrax. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Dried artichoke bracts in rabbit nutrition: effects on performance and apparent digestibility (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Vibrational spectroscopy to predict in vitro digestibility and crop maturity index of different forages during the growing cycle and after freeze- or oven-drying (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Influence of Alpine highland pasture on the fatty acid and terpene composition of milk and Plaisentif cheese from various Piedmont farms (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Dried artichoke bracts in rabbits nutrition: effects on the carcass characteristics, meat quality and fatty-acid composition (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- EFFECT OF ORGANIC BILBERRY POMACE ON PERFORMANCE AND CARCASS CHARACTERISTICS OF GROWING RABBITS (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Mealworm (Tenebrio molitor) as a potential ingredient in practical diets for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- EFFECTS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR BOULARDII ON INTERLEUKIN-1? EXPRESSION AND GUT MORPHOMETRY IN EUROPEAN SEA BASS: PRELIMINARY RESULTS (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- Hidden allergen labelling and food metrology: a possibility to solve the problem. (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Combining LC-MS/MS, PMF and N-terminal amino acid sequencing for multiplexed characterization of a bacterial surfactant glycoprotein biosynthesized by Acinetobacter radioresistens S13 (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Indicazioni operative per la produzione e commercializzazione del latte crudo d'asina (Rapporti di commissioni) (Prodotto della ricerca)
- Tolerability of donkey's milk in 92 highly-problematic cow's milk allergic children. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Relazione tecnico-scientifica delle attività condotte nel Progetto \"CCCP - Caratterizzazione-Controllo-Certificazione-Plaisentif\" (Rapporti finali progetti di ricerca) (Prodotto della ricerca)
- Effect of Red Grape Pomace Extract on the Shelf Life of Refrigerated Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Minced Muscle (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Effects of different slaughtering methods on rigor mortis development and flesh quality of tench (Tinca tinca) (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Interactive transmission of two phytoplasmas in the vector inset. Accepted for Annals of Applied Biology (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- EFFECTS OF PRE- OR POSTNATAL DIETARY PHYTOADDITIVE (ECHINACEA PALLIDA) ON GROWING RABBIT'S PERFORMANCES, CARCASS CHARACTERISTICS AND IMMUNITY (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- EFFECT OF BILBERRY AND ARTICHOKE CO-PRODUCTS TREATMENTS ON GROUND RABBIT MEAT CHARACTERISTICS DURING REFRIGERATION STORAGE (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Substitution of fish meal by Tenebrio molitor meal in the diet of Dicentrarchus labrax juveniles (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Nutrient digestibility of Hermetia illucens and Tenebrio molitor meal in broiler chickens (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Laboratorio Scienziati culinari al tempo delle mele (Materiale didattico) (Prodotto della ricerca)
- INFLUENCE OF DENSITY ON THE WELFARE OF RAINBOW TROUT Oncorhynchus mykiss IN ORGANIC AQUACULTURE (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- A validated method for cow milk detection and quantification in bakery products by LC-MS/MS (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Shrimp allergy beyond tropomyosin in Italy: Clinical relevance of arginine kinase, sarcoplasmic calcium binding protein and hemocyanin (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Allergeni alimentari: utilizzo della spettrometria di massa LC-MS/MS per la ricerca di allergeni del latte vaccino in prodotti da forno. (Abstract/Poster in convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1304)
- SVILUPPO DI UN METODO ANALITICO PER LA CONFERMA DELLA PRESENZA DI ALLERGENI ALIMENTARI IN TRACCIA MEDIANTE SPETTROMETRIA DI MASSA LC-MS/MS (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Nutritional value and fatty acid profile of niger (Guizotia abyssinica) plant during its growth cycle. (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- 5ICCN_034: Effect of prolonged refrigeration on the biochemical and microbiological characteristic of human milk (Abstract/Poster in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1107)
- Donkey Milk - Produzione di un alimento integrativo a base di latte d'asina per neonati/lattanti problematici (Rapporti finali progetti di ricerca) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1718)
- Heat-unstable protein removal by different bentonite labels in white wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/ID296422
- http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/ID299147
- Modulo
- Gestore di
- Istituto esecutore di
- Descrizione di